URA Tivat je protiv toga da se Aerodrom oduzme od vlasništva grada, a za to je da se građani Tivta pitaju za njegovu budućnost i da se zemljište koje se nalazi u okviru aerodromskog kompleksa vrati ili nadoknadi vlasnicima po transparentnoj osnovi, poručio je Momčilo Radnjić, član Glavnog odbora URE iz Tivta.

Momčilo Radnjić

“Sve učestalija bahatost DPS-a i njegovih satelita i strogo centralističko ponašanje u odnosu na lokalnu samoupravu rezultiralo je namjerom Vlade Crne Gore da privatizuje ili “valorizuje”, kako premijer voli da kaže, Aerodrome Crne Gore, pa tako i tivatski. Namjera da se Aerodrom Tivat valorizuje predstavlja otimanje tivatske zemlje zarad koristi budućeg investitora i zarad “tala” pojedinaca iz korumpirane vlasti”. kaže Radnjić.

Kao jedne od najodgovornijih Radnjić ističe Socijaldemokrate.

“Između ostalog zbog takvih će građani Tivta, sva je vjerovatnoća, ostati bez đedovine. O HGI ne treba puno trošiti riječi jer će uskoro biti politička prošlost”, smatra Radnjić.

On navodi i da je neohodno pod hitno usvojiti odredbu po kojoj bi se Aerodromu Tivat, od strane lokalne vlasti, uvela specijalna ekološka taksa kao i nadoknada za buku i korišćenje gradskog vazdušnog prostora zbog blizine grada trajektoriji leta komercijalnih vazduhoplova.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve