Građanski pokret URA saopštio je da je rijeka Tara jutros izgledala kao “kaljuga”, što predstavlja, kako kažu, završni čin devastacije “suze” Evrope.

Tara postala kaljuga, neko će odgovarati

Poručuju da će neko zbog svega ovoga “vrlo brzo odgovarati”.

Oni su zatražili hitnu reakciju inspekcijskog organa “nad tokom Tare od ušća Bjelovićke rijeke i uzvodno od Mojkovca gdje je Tara od jutros doživjela ekocid”.

“Tražimo hitnu reakciju i utvrđivanje uzroka zamućenja rijeke koja je pod UNESCO zaštitom. Ovo je posljednji pucanj u taj njen status imajući u vidu da je UNESCO zbog izgradnje auto-puta u izvještaju već naveo da je rijeka Tara ugrožena od građevinskih radova”, navode iz GP URA.

Kažu i da će o svemu obavijestiti svoju partijsku internacionalu – Zelene Evrope i da neće dozvoliti da se i ovaj slučaj stavi pod tepih.

Iz URE ističu i “da je jasno da je zamućenje najvjerovatnije nastalo zbog aktuelne izgradnje malih hidroelektrana na pritokama rijeke Tare i da je to još jedan nesvakidašnji skandal nad devastacijom prirodnih bogatstava svih građana Crne Gore”.

“Čim budemo u prilici da kreiramo zvaničnu politiku nakon izbora 30. avgusta zahtijevaćemo moratorijum na dalju izgradnju minihidroelektrana i stopirati priliv novca u džepova tajkuna povezanih sa aktuelnom vlašću u Crnoj Gori”, navode iz URE.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve