Ni poslije 27 godina suočavanje sa prošlošću u slučaju “Štrpci” nije dovršeno, a to je jedini put kojim se mogu iscijeliti bolne rane porodica žrtava i staviti tačka na taj slučaj, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA povodom obilježavanje dvadesetsedmogodišnjice od zločina u Štrpcima.

Ilustracija

„Zločin u Štrpcima je još jedan u nizu onih koji nas opominje da se nijesmo na odgovarajući način odnijeli prema ratnim zločinima koji su se događali na ovim prostorima. Ni 27 godina od tog stravičnog događaja većina porodica žrtava nije saznalo šta se desilo sa posmrtnim ostacima njihovih najbližih. 27 godina poslije imamo samo dvije pravosnažne presude povodom ovog zločina, dok su oni koji su bili tada na vlasti i time direktno snosili odgovornost za ovaj slučaj, i danas na istim pozicijama“, podsjećaju u Građanskom pokretu URA.

Oni poručuju da će se i dalje u okviru svojih moći snažno zalagati da se ovaj slučaj dovede do kraja, otkriju pravi počinioci a da porodice žrtava konačno dočekaju pravdu, koja je po izreci, kažu iz ove partije, spora ali dostižna.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve