Najoštrije osuđujemo monstruozno prebijanje djevojke Andree Sekulić od strane policijskog službenika (Ivana Bojića) i javno dižemo glas na ovo sada već kontinuirano iživljavanje pojedinih policijskih službenika nad građanima Crne Gore, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

foto Facebook/Sigurna ženska kuća

“Nasilje policijskih službenika više nije izuzetak, već praksa jer ne postoji odgovornost za nasilnike u policiji. Dignitet i kredibilitet policijskih službenika se srozava do maksimuma jer nasilnici ne bivaju adekvatno kažnjeni a često i ostaju u policijskoj uniformi”, kaže Marija Radulović, članica Glavnog odbora ove stranke.

Ona pita da li će neko od nadležnih iz vrha Uprave policije javno izaći pred građane Crne Gore i izviniti se zbog ovakvih slučajeva, da li će neko zbog svega snositi posljedice.

“Brojne situacije koje su se dogodile godinama unazad nam same nameću odgovor – neće. Je li se ovako gradi profesionalni policijski sistem koji bi trebao da je prva podrška građanima u neprilikama, je li se ovako izgrađuje povjerenje u crnogorsku policiju koje, kako ustvrdi, direktor Uprave policije Veselin Veljović prije par mjeseci u parlamentu “kontinuirano raste”?”, saopštava Radulovićeva.

Ona pita nadležne u Upravi policije i šta se konkretno uradilo po osnovu zvaničnog podatka od ove godine da su u Upravi policije registrovana 123 policijska službenika sa mentalnim poremećajima i poremećajima ponašanja.

“Šta se uradilo povodom najnovijeg izvještaja Komiteta Savjeta Evrope za sprječavanje mučenja i nečovječnog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja (CPT) od ove godine u kojem stoji da je “zlostavljanje građana u kojem učestvuje policija i dalje je prisutno u Crnoj Gori i da zabrinjava nesankcionisanje nezakonitog ponašanja policije”?”, pita članica GO URA Marija Radulović

Podsjeća da je URA i u prethodnom periodu otkrivala monstruozna prebijanja građana od strane policije (Ulcinj) i zahtijevala oštro sankcionisanje odgovornih i nadležnih.

“Zahtijevamo oštro sankcionisanje ovakvih slučajeva nasilja nad građanima i po ko zna koji put zahtijevamo odgovornost jer se ova društvena bolest ne može izliječiti bez navedenog”, zaključuje ona na kraju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve