Građani sjevera, a posebno Rožaja, povjerovali bi makar i u jednu riječ premijera Duška Markovića da njegova Vlada poboljšava uslove života građana na sjeveru i povjerovali bi u makar u jednu riječ Ministarstva zdravlja o sve većim ulaganjima u zdravstvo, da nije stvarnosti koja ih svakodnevno demantuje, izjavio je danas predsjednik odbora URA u Rožajama Husein Ljaić.

On ukazuje da je zastiđe kada Ministarstvo zdravlja na kritike od strane Građanskog pokreta URA, redovno reaguje tako što to karakteriše „zamajavanjem javnosti“.

“Ipak drago nam je kada ih demantuju ljudi koji su najmjerodavniji da ocjenjuju njihov rad – zdravstveni radnici. Kolika je briga nadležnog ministarstva za Rožaje, najbolje svjedoče riječi doktorice Nermine Tahirović, šefice Hitne medicinske službe u Rožajama koja već godinama ukazuje na nedostatak kadrova, infrastrukture i najosnovnijih sredstava za rad. To je gospođa Tahirović i nedavno ponovila u TV emisiji na javnom lokalnom emiteru u Rožajama“, kaže Ljaić.

Predsjednik rožajskog odbora URE objašnjava da se Hitna medicinska pomoć u tom gradu suočava sa velikim problemima a da je Ministarstvo zdravlja na sve to gluvo.

“Postoji samo jedna ekipa Hitne pomoći koja ordinira i u slučaju da je na terenu ona ne može odgovoriti na novonastali slučaj. Sužba Hitne pomoći, od osnivanja, prije 8 godina nema nikakva ulaganja od strane države i resornog ministarstva pa i dalje kubure sa dotrajalom Ladom koja je više u kvaru, nego što je u funkciji, čime se rizikuju životi građana, jer u urgentnim situacijama svaki sekund je važan. To je sramota za jednu državu”, konstatuje Ljaić.

On u ime Građanskog pokreta URA poziva nadležne na savjest i odgovornost i hitnu nabavku neophodne opreme Hitnoj pomoći u Rožajama i jačanju brojnosti medicinskog kadra u toj opštini.

“Pozivamo ih, ukoliko nijesu zaboravili da je Rožaje grad u Crnoj Gori da odvoje sredstva od naših para za liječenje građana. Svako drugo reagovanje značilo bi jeftino politikanstvo i apsolutno odsustvo odgovornosti čak i prema životima građana”, zaključuje Ljaić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve