Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

URA i Zakon o slobodi vjeroispovijesti: ”Licemerju nema kraja”

''Ako su zaista imali želju da utvrde ustavnost normi, mogli su osnovni tekst zakona testirati pred Ustavnim sudom, pa bi se pokazalo da li su prethodne norme bile neustavne ili ne, a ne da ih brišu. No jasno je svima, pa i njima, da su bile ustavne i u najboljem interesu za državu Crnu Goru''

Vjerski analitičar i arhijerej Eparhije podgoričko dukljanske Vladimir Lajović kazao je da je inicijativa koju je GP URA podnijela Ustavnom sudu licemjeran potez, jer je ta partija prethodno glasala za brisanje članova koji su obezbjeđivali vlasništvo države nad kulturnom baštinom.

Poslanici koalicije Crno na bijelo u Skupštini Crne Gore podnijeli su Ustavnom sudu Crne Gore inicijativu za ocjenu saglasnosti članova Zakona o slobodi vjeroispovijesti sa Ustavom Crne Gore.

“Zaista licemjerju nema kraja, kao glavno obrazloženje inicijative za ocjenu ustavnosti čl.12 Zakona (ne cijelog zakona), navode: ‘Cilj ove inicijative je da se potvrdi da je imovina države Crne Gore zaštićena, da niko neće i ne može odnijeti, otuđiti ili prisvojiti nešto što pripada našoj državi’, a tim istim Izmjenama Zakona, su izbrisali druga tri člana (62,63 i 64) kojim se utvrđivalo vlasništvo države nad kulturnom baštinom izgrađenom prije 1918. godine”, rekao je Lajović za Aktuelno.

Vladimir Lajović

On se zapitao ”koju to državnu imovinu hoće da zaštite ovom naknadnom pameću, ako su glasali da kulturna baština nije imovina Crne Gore već SPC!?”

”Ako su zaista imali želju da utvrde ustavnost normi, mogli su osnovni tekst zakona testirati pred Ustavnim sudom, pa bi se pokazalo da li su prethodne norme bile neustavne ili ne, a ne da ih brišu. No jasno je svima, pa i njima, da su bile ustavne i u najboljem interesu za državu Crnu Goru, a član 12. ne bi trebali da se briše, jer od brisanja bi opet imala korist jedino SPC. Što je možda i skrivena namjera ove incijative”, poručio je Lajović.

Izdajnici i licemjeri iz URA-e nakon što su okupatorskoj organizaciji poklonili veliku teritoriju i imovinu Crne Gore, foliraju birače populističkim potezima da bi pokušali da pređu cenzus u Nikšiću i ponovo omoguće pobjedu četničkim snagama

Poslanici koalicije Crno na bijelo u Skupštini Crne Gore podnijeli su Ustavnom sudu Crne Gore inicijativu za ocjenu saglasnosti članova Zakona o slobodi vjeroispovijesti sa Ustavom Crne Gore.

Po svemu sudeći, ovo je klasičan politički blef pokreta URA čiji su poslanici podržali izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojima se okupatorskoj Srpskoj crkvi daje u vlasništvo ogromna imovina i terotorija države Crne Gore. Kada su usvajali ovaj sramni akt, nijesu osporavali njegovu ustavnost, već su ga zdušno branili.

B.K.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rasko
07.03.2021-08:49 08:49

URA– Akobogda kaola vam se lome i nema vam spasa pa kaze daj da da CRNOGORCIMA PONOVO PODVALIM LAZIMA DA JE NEUSTAVNO u BORBI ZA NIKSIC ! NEMA BUDALA VISE DA VAS PODRZAVA i da nam se PROSTIRU TUDJE ZASTAVE PO svim ustanovama NIKSICA !

Lea
07.03.2021-09:45 09:45

Ne budite licemjerni. Nemojte nam sad ,,pomagati”. Živite svoje dugosanjane političke živote!
Primajte svoje poslaničke plate, hapsite, smjenjujte, samo NAMA nemojte pomagati. Mi ćemo sami sebe braniti kao i uvijek. Što reče uvaženi profesor Adnan: ,,Mi za pare niti pišemo, niti ćutimo”.
Stari su davno rekli ,,crn obraz ništa ne opra”.

gagi
07.03.2021-17:07 17:07
Reply to  Lea

To je providna finta stare ocerupane kokoske Bozene Jelusic koju sugradjani Budvani ignorisu i izbjegavaju kao KOLERU,i sad joj “dodje do mozga”da trazi nesto da se “provjeri”za cem je glasala iz petnih zila sa njenom druzinom iz Drazinog pokreta URA. Prepali su se da ih ovaj odozgo ne “nagradi”kao sve izdajnike Crne Gore,ma ako Bog dadne i neka “nagradi”.

Mil
07.03.2021-18:47 18:47

Zbog nedjela koja je napravila i jos uvijek pravi prema gradjanima i nasoj jedinoj domovini, URAi zelim od sveg srca veoma kratak politicki zivot.

Sara
07.03.2021-20:17 20:17

Valjda Ustavni Sud nece ovu sramotu..dozvoliti i potpisati..Oni tacno znaju sta je predhodna skupstina odlucila..potvrdila..i izglasala..tako mora da i bude..