Održan je prvi sastanak Komisije za raspodjelu sredstava po Javnom konkursu za sufinansiranje programa odnosno projekata u oblastima saradnje sa dijasporom-iseljenicima, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

“Na prvom sastanku Komisije dogovorena je metodologija rada, način vrednovanja projekata koje detaljnije definiše Pravilnik o načinu vrednovanja programa odnosno projekata organizacija dijaspore-iseljenika i upoznavanje sa pristiglim materijalom”, navodi se u saopštenju.

Za predsjednika Komisije izabran je Luiđ Škrelja.

“Javni konkurs za sufinansiranje programa odnosno projekta u oblastima saradnje sa dijasporom-iseljencima naišao je na veliko interesovanje dijaspore. Na adresu Uprave pristigao je 61 projekat, a ukupan iznos sredstava koja se potražuju za realizaciju svih prijavljenih projekata iznosi 422.000 eura.

Uprava za dijasporu je po prvi put raspisala Javni konkurs ove vrste, a raspoloživi fond koji je opredijeljen za ovu svrhu iznosi 100.000 eura”, dodaje se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali sljedeći članovi Komisije: Luiđ Škrelja, predsjednik Administrativnog odbora i član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore, Aleksandar Mitrović, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, Selim Lika, generalni direktor generalnog direktorata za konzularne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova, Ivan Jovović pomoćnik direktora Uprave za dijasporu, Elvira Bekteši, šefica Odsjeka za statusno – pravna pitanja, finansije i iseljeničke isprave u Upravi za dijasporu i Zoran Đukanović, šef Odsjeka za informativne poslove i evidenciju iseljenika u Upravi za dijasporu.

Dražen Blažić, državni sekretar u Ministarstvu kulture, opravdano je odsustvovao sa sastanka, saopšteno je iz Uprave za dijsporu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve