Službenici Uprave policije su na graničnom prelazu Dračenovac, prilikom pokušaja ulaska u našu zemlju uhapsili A.M. (37), državljanina Srbije, kojeg potražuju po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Hag zbog sumnje da je u Holandiji počinio krivično djelo ubistvo, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Ilustracija

“Međunarodna Interpolova potjernica izdata je za A.M. radi obezbjeđirnjanjegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Holandiji zbog osnovane sumnje da je prije više od 11 godina, 20.06.2008. godine, u gradu Breda lišio života oštećeno lice na način što mu je zadao više uboda nožem”, saopšteno je iz policije.

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju je za A.M. donio rješenje o određivanju ekstradicionog pritvora.

Slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Holandije radi izručenja A.M ovoj državi.

“Crnogorska policiija je, na osnovu inostranih međunarodnih potjernica, u prvoj polovini 2019. godine na našoj teritoriji lišila slobode 29 lica koje međunarodno potražuju druge države. Policije inostranih zemalja su, postupajući po međunarodnim potjernicama koje je izdao NCB Interpol Podgorica, u prvoj polovini ove godine u inostranstvu lišili slobode 20 lica koje međunarodno potražuje crnogorska policija”, zaključeno je u saopštenju policije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve