Uprava policije: Tokom protesta više osoba kamenicama na policajce i objekte koje obezbjeđuju

Ističe se da policajci nijesu povrijeđeni

Više osoba koje su učestvovale u večerašnjem protestu iz mase je vrijeđalo i gađalo policijske službenike i objekte koje obezbjeđuju, kazali su iz Uprave policije i poručili neće tolerisati nasilje.

U saopštenju Uprave policije navodi da su je tokom večerašnjeg protesta u Podgorici više okupljenih osoba iz mase, tokom protestne šetnje pored institucija u centru grada, vrijeđalo policijske službenike i gađalo ih kamenicama i drugim tvrdim predmetima.

Iz Uprave su kazali da su te osobe gađale u pravcu objekata institucija koje je policija obezbjeđivala, u namjeri da policijske službenike povrijede i isprovociraju ih na reakciju.

Ističe se da policajci nijesu povrijeđeni.

Navodi se da svako najavljeno javno okupljanje policija snima shodno zakonu, i da će osim analize snimaka, preduzeti i druge mjere i radnje u cilju identifikovanja osoba koje su vrijeđale i gađale policijske službenike i objekte koje obezbjeđuju

“Policija neće tolerisati napade na policijske službenike, kao ni bilo koji drugi vid nasilja nad građanima, imovinom i institucijama, i preduzeće adekvatne mjere i radnje kako bi ovakvo nezakonito ponašanje bilo spriječeno i sankcionisano”, poručili sui z Uprave policije.

Komentari

avatar