Uprava policije danas je demantovala navode saopštenja Akcije za ljudska prava HRA o torturi nad Jovanom Grujičićem, Benjaminom Mugošom i M.B. od strane službenika Uprave policije kao neistinite, naglasivši da se to saopštenje temelji na izjavama osumnjičenih koji pokušavaju da se opravdaju.

Uprava policije

U Upravi policije navode da ni osumnjičeni ni svjedoci nijesu iskazali bilo kakve primjedbe na rad policijskih službenika ni u policiji ni u nadležnom tužilaštvu.

“Prilikom saslušanja lično su potpisali zapisnike i u policiji i u tužilaštvu konstatujući da nemaju primjedbi. Sve mjere i radnje preduzete su shodno zakonskim ovlašćenjima i standardnim operativnim procedurama. Nadležni tužilac je ocijenio pravnu valjanost i kvalitet prikupljenih dokaza i dao nalog da se procesuiraju za krivična djela koja su im stavljena na teret”, ističu.

Kako dodaju, Uprava policije je otvorena da svim zainteresovanim stranama transparentno dostavi svu raspoloživu dokumentaciju i relevantne činjenice i podatke o postupanju policije u konkretnim predmetima.

“Dokumentacija i spisi predmeta već su dostavljeni Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije – MUP, Savjetu za građansku kontrolu rada policije, Ombudsmanu i jednom broju NVO”, napominju u crnogorskoj policiji.

Poručuju da je očigledno da se radi o naknadnoj pameti koju policija shodno profesionalnim standardima neće komentarisati.

“Sinhronizovano osmišljavanje navodne policijske torture od strane osumnjičenih još jedna je potvrda da su ove naknadne reakcije usmjerene ka pokušaju pravdanja za izvršena krivična djela kako prema oštećenim osobama tako i prema nalogodavcima ovih teških krivičnih djela”, zaključuju u Upravi policije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve