Uprkos određenim ograničenjima koja su važila za odvijanje drumskog saobraćaja, tokom preduzimanja mjera na suzbijanju pandemije izazvane koronavirusom, u proteklih šest mjeseci na crnogorskim putevima su se dogodile 63 saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali moticiklisti.

foto UP

Čak 61 motociklista je zadobio lake ili teške tjelesne povrede, dok su dva smrtno stradala.

Imajući u vidu navedeno, shodno planskim aktivnostima, saobraćajna policija je od 8. do 12. jula realizovala operativnu akciju „Motocikl“.

„Cilj akcije je bio pojačana kontrola ove kategorije učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja“, saopšteno je iz Uprave policije.

Tokom realizacije akcije, zbog počinjenih prekršaja, sankcionisano je 288 motociklista, dok je u skladu sa zakonom, isključeno iz saobraćaja njih 93.

„Najčešći prekršaji koji su registrovani od strane saobraćajne policije bili su upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje motociklom kojem je istekla važnost registracije, upravljanje motociklom bez zaštitne kacige i prekoračenje dozvoljene brzine“, kažu iz UP.

Vodeći se činjenicom da su motociklisti jedna od posebno ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju, koristimo priliku da još jednom apelujemo na vozače motocikala, ali i na ostale učesnike u saobraćaju da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, poštujući saobraćajne propise i na taj način doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Uprava policije će i u narednom periodu kako kroz preventivne, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, a sve sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa najtežim posljedicama.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve