Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Uprava policije: Austrijiske EKO Cobre boravile u posjeti Protivterorističkoj jedinici

EKO Cobra je najelitnija taktička formacija policije Republike Austrije, a koja je namijenjena za borbu protiv terorizma, rješavanje talačkih i drugih kriznih – visoko rizičnih policijskih operacija

Predstavnici Specijalne jedinice policije Repubilke Austrije EKO Cobra boravili su u posjeti Protivterorističkoj jedinici Uprave policije.

“Posjeta predstavnika EKO Cobra bila je usmjerena na postavljanje prioriteta buduće saradnje između dvije jedinice i planiranje zajedničkih obuka na kojima će se razmjenjivati iskustva i znanja iz oblasti taktika specijalnih operacija”, saopštenoi je iz policije.

EKO Cobra je najelitnija taktička formacija policije Republike Austrije, a koja je namijenjena za borbu protiv terorizma, rješavanje talačkih i drugih kriznih – visoko rizičnih policijskih operacija.

“Posjeta je bila prilika da službenici Protivterorističke jedinice praktično prikažu dio sposobnosti i taktičkih protokola ove elitne jedinice policije koji se primjenjuju u rješavanju kriznih situacija”, navodi se u saopštenju.

Tokom ove posjete dogovorene su konkretne zajedničke obuke koje će biti realizovane tokom 2023. godine, a predstavnici EKO Cobra uputili su ekipi Protivterorističke jedinice poziv za učešće na njihovom najznačajnijem nacionalnom takmičenju CCA Cobra Competition Austria.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve