Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Upis u vrtiće počinje 26. maja

Djeca koja su prethodne 2020/2021. godine pohađala programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja smatraće se upisanim od 1. septembra 2021. godine

Upis djece u predškolske javne ustanove u Crnoj Gori za školsku 2021/2022. godinu, počinje 26. maja, a trajaće 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, culture I sporta.

Djeca koja su prethodne 2020/2021. godine pohađala programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja smatraće se upisanim od 1. septembra 2021. godine.

Zbog cjelokupne situacije sa pandemijom koronavirusa Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, apeluje na roditelje da, zbog bezbjednosti javnog zdravlja, upis, ukoliko su u mogućnosti, obavljaju elektronskim putem.

“Počev od 26.maja, biće aktivan portalwww.upisi.edu.me za upis djece predškolskog uzrasta u jaslice i vrtiće. Osim elektronskog načina, postoji mogućnost da se upis obavi neposredno u ustanovi”, navodi se u saopštenju.

Roditelji djece, kako navode, koja se po prvi put upisuju u ustanovu, ili su bila ispisana iz predškolske ustanove, tokom školske 2020/2021. godine prijavu za upis će podnositi elektronskim putem na adresu www.upisi.edu.me.

“E-upis u vrtiće obavlja se na istoj adresi kao i upis u osnovne škole i roditelji će proceduru moći da obave bez čekanja u redovima i dolaska u ustanovu. Portal će biti dostupan od 26. maja 2021. godine u bilo koje doba dana i noći”, navodi se u saopštenju.

Po pravilu, upis u predškolske ustanove traje petnaest dana.

“Procedura upisa se sprovodi unošenjem matičnog broja djeteta čime se povlači veliki broj podataka, tako da nema potrebe za izvodom iz matične knjige rođenih, ali ni potvrdom centara za socijalni rad”, navodi se u saopštenju.

Ugovori o boravku i ishrani djece će se sklapati početkom nove školske godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve