Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Upis na studijske programe Elektrotehničkog fakulteta elektronskim putem

Svi oni čiji podaci za sve četiri godine školovanja postoje u registru nadležnog ministarstva, moći će da se prijave putem elektrosnkog servisa

Upis na tri studijska programa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Elektronika, telekomunikacija i računari, Energetika i automatika i Primijenjeno računarstvo, ove godine će za srednjoškolce Crne Gore biti organizovani elektronskim putem.

Svi oni čiji podaci za sve četiri godine školovanja postoje u registru nadležnog ministarstva, moći će da se prijave putem elektrosnkog servisa, pilot projekta Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Univerziteta Crne Gore. Oni čiji podaci nisu potpuni, ili su srednju školu završili van Crne Gore, moći če da predaju potrebnu dokumentaciju studentskim službama.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta prof. dr Vesna Rubežić kazala je da je prošle godine bilo više zainteresovanih kandidata nego što je to konkursom predviđeno.“Prošle godine je na studijske programe Elektronika, telekomunikacija i računari, Energetika i automatika, primljeno po 100 studenata, a Primijenjeno računarstvo 130 studenata”, kazala je prodekanka Rubežić.

Prema važećem Pravilniku o bližim uslovima, kriterijuma i postupku upisa u prvu godinu osnovnih studija UCG odgovarajuće srednje škole za upis na studijske programe Energetika i automatika i Elektronika, telekomunikacije i računari su: gimnazija, licencirana srednja vjerska škola, elektrotehnička, mašinska, hemijska, građevinska, geodetska, saobraćajna, šumarska, geološko-rudarska, metalurška, pomorska škola, ekonomska. Predmeti od značaja za uspješno savladavanje gradiva na ovim studijskim programima su: Matematika i Fizika (ili Osnovi elektrotehnike,  Iinformatika).

Za upis na studijski program Primijenjeno računarstvo prohodne su: gimnazija, licencirana srednja vjerska škola, sve srednje stručne škole.

Predmeti od značaja za ovaj studijski program su, takođe, matematika i informatika (ili osnovi elektrotehnike ili fizika).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve