Podgorička policija podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica zbog nepostupanja po zdravstevnim propisima za suzbijanje #Covid19, saopšteno je na Tviteru Uprave policije.

foto Twitter

“Policija je juče podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica M.L. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. On je juče, 02. avgusta, zajedno sa mitropolitom Amfilohijem u crkvi Svetog Ilije u mjestu Carine služio liturgiju kojoj je prisustvovalo oko 50 građana”.

M.L. je na ovaj način prekršio privremenu mjeru Ministarstva zdravlja o okupljanjima građana kojom je ograničeno okupljanje na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra, saopšteno je iz policije.

Takođe, kako je navedeno, jedna osoba je zbog isticanja zastave druge države prekršajno procesuirana.

“Na navedenom skupu S.I. je istakao dvije zastave druge države i on je lišen slobode sinoć zbog počinjenog prekršaja iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru. S.I. je jutros priveden nadležnom sudiji za prekršaje radi daljeg postupanja”, saopšteno je iz policije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve