Nedjelja, 28 Maja, 2023
Rubrika:

UP: Južnokorejski državljani biće sprovedeni sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici

Na podgoričkom aerodromu uhapšene dvije međunarodno tražene osobe zbog teškog oblika prevare

Protiv južnokorejskih državljana Do Kvon i Hon Čand Jun podnijeta je krivična prijava za krivično djelo falsifikovanje isprave i to pred Osnovnim sudom u Podgorici, te nakon što se okonča ovaj postupak, oni će biti sprovedena sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici radi daljih postupanja shodno međunarodnoj potjernici NCB INTERPOL-a Seul – kazali su danas iz Uprave policije.

Podsjećamo, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštvo u Podgorici Duško Milanović potvrdio je za Pobjedu da su Do Kvon i Hon Čand Jun zadržani nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu koje je završeno rano jutros.

Iz Uprave policije su naveli da su juče na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica u privatnom avionu koji je trebao da otputuje za Dubai kontrolisane dvije osobe koje su se identifikovala sa putnim ispravama Kostarike i tom je prilikom utvrđeno da je za njima raspisana međunarodna potjernica izdata od strane NCB INTERPOL-a Seul, Južna Koreja.

”Riječ je o H. Ch. J. i D. H. K. za kojima je NCB INTERPOL Seul 20. septembra 2022. godine raspisao međunarodne potjernice radi obezbeđenja njihovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njih pred Sudom južnog okruga u Seulu zbog osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih djela iz oblasti privrede, preciznije težak oblik prevare”, naveli su iz UP.

Izvršenim provjerama posredstvom NCB INTERPOL-a San Hose, Kostarika utvrđeno je da su dokumenta falsifkovana.

”Kod njih su kasnije pronađene i belgijske putne isprave koje su bile skrivene, a za koje ja provjerama preko NCB INTERPOL-a Brisel takođe utvrđeno da su falsifikovane. Provjerama preko NCB INTERPOL-a Seul potvrđen je identitet njihovih traženih osoba”, rekli su iz UP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve