U skladu sa naredbom Vlade Crne Gore i novim privremenim mjerama zaštite građana od COVID-19 obustavljen je obrazovno-vaspitni rad u javnim i privatnim obrazovnim ustanovama, u trajanju od najmanje 15 dana, počev od 16. marta 2020. godine.

foto UCG

Imajući u vidu preporuku predsjednika Vlade da nastavno obrazovni sadržaj za vrijeme trajanja obustave nastave budu dostupni u elektronskom obliku, Rektorat Univerziteta Crne Gore poziva dekane da u što kraćem roku organizuju nastavno osoblje kako bi se nastava na predmetima na kojima su angažovani organizovala onlajn.

Nastavu onlajn je moguće izvoditi na više načina, a UCG predlaže sljedeće.

Prva mogućnost je postavljanje nastavnog materijala na stranici predmeta na portalu www.ucg.ac.me.

“Druga mogućnost je da na adresi http://dl.ucg.ac.me/ (Moodle) postavite multimedijalne prezentacije koje ste prethodno kreirali. Potrebno je da sa svog službenog mejla pošaljete zahtjev Centru informacionog sistema UCG na adresu nastava@ucg.ac.me u kom ćete navesti naziv fakulteta; naziv predmeta i spisak predavača. Nakon ovoga od Centra informacionog sistema UCG ćete dobiti mejl sa kredencijalima za pristup vašem predmetu”, objašnjavaju u UCG.

Treća mogućnost je da koriste ZOOM aplikaciju i da pomoću nje izvode nastavu onlajn u realnom vremenu.

“Za ovo je potrebno da otvorite nalog na adresi https://zoom.us/ i registrujete predavanje.  Besplatna verzija omogućava trajanje predavanja do 40 minuta. Nakon isteka tog vremena moguće je nastaviti tako što kreirate novo onlajn predavanje”, objašnjavaju u UCG.

Ukoliko je nastavnom osoblju eventualno potrebna pomoć ili pojašnjenje u vezi sa korišćenjem predloženih ili bilo kojih drugih servisa Centra informacionog sistema, mogu kontaktirati UCG na mejl nastava@ucg.ac.me.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments