Na bezbjedan način, u fabrici HI “Poliex” u Beranama, u skladu sa najvišim ekološkim standardima i standardima struke uništeno je preko 12.000 kilograma različitih neeksplodiranih ubojnih sredstava, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Ubojna sredstva, foto: MUP
Projekat industrijske demilitarizacije ubojnih sredstava, koje je u proteklom periodu prikupio Odsjek za neeksplodirana ubojna sredstva (NUS) Direktorata za vanredne situacije MUP-a, završen je u okviru dvogodišnjeg programa podrške Crnoj Gori koji finansiraju Sjedinjene Američke Države preko Međunarodne organizacije za jačanje bezbjednosti ljudi (ITF).
foto: MUP
,,Vrijednost izvedene demilitarizacije je preko 180.000 dolara, a sprovedena je u okviru projekta koji Direktorat za vanredne situacije MUP-a realizuje sa ITF. Projekat, takođe, predviđa da se izvrši rekonstrukcija magacina za NUS u mjestu Rogami i čišćenje tunela Potkop u mjestu Petrovići u opštini Herceg Novi”, dodaju iz MUP-a.

Službenici Odsjeka za neeksplodirana ubojna sredstva (NUS) Direktorata za vanredne situacije MUP-a u kontinuitetu sprovode aktivnosti na ovom planu i na taj način doprinose bezbjednosti kako građana Crne Gore, tako i svih onih koji borave na njenoj teritoriji.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve