Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Unaprjeđenje inkluzije romske zajednice u Beranama: Potpisan ugovor sa Savjetom Evrope

Na ovaj način, ističu, stvoriće se uslovi za unapređenjem inkluzije romske zajednice u Beranama

Opština Berane je potpisala ugovor sa Savjetom Evrope u okviru II faze ROMACTED programa “Promocija dobrog upravljanja i unapređenje položaja Roma na lokalnom nivou”.

“Predmet ugovora je donacija u vrijednosti od 14.899,75 i odnosi se na osnaživanje romske zajednice u Beranama. Projekat se realizuje u period od devet mjeseci”, saopšteno je iz te opštine.

Projekat je, kako su naveli, podijeljen u dvije faze.

Prva se odnosi na male inicijative u okcviru koje će se izvršiti opremanje zajedničke prostorije u naselju Riversajd, dok se druga faza odnosi na unapređenje rada na ublažavanju efekata i sanaciji socio-ekonomskog uticaja Kovid- 19 i dugoročnom oporavku. U ovoj fazi sprovešće se radovi na adaptacija zajedničkog objekta u naselju Riversajd.

Na ovaj način, ističu, stvoriće se uslovi za unapređenjem inkluzije romske zajednice u Beranama.

“Zajednički objekat u naselju Riverside biće adaptiran i opremljen neophodnim nameštajem i spreman za upotrebu. Dvije prostorije u okviru ovog objekta će se koristiti za sprovođenje različitih vrste obuke i predavanja u cilju prevencije maloljetničkih brakova, nasilja u porodici kao i radionice na temu planiranja porodice i prevencije zdravlja”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve