Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore apeluje na lokalnu vlast u Rožajama da, kao osnivači radio-televizije u tom gradu, preduzmu neophodne mjere u skladu sa zakonom i izađu u susret kolegama koji su danas stupili u jednosatni štrajk.

Foto Radio Tivat

”Smatramo da je u zajedničkom interesu kako osnivača i građana, tako zaposlenih u RTV Rožaje, da se u što kraćem vremenskom periodu riješe problemi sa kojima su naše kolege suočene. Stoga očekujemo da će se pristupiti pronalaženju rješenja i ispunjavanju zahtjeva koje su zaposleni apostrofirali”, navodi se u saopštenju Upravnog odbora.

”Obzirom da je ULES CG strukovno udruženje koje čini 12 lokalnih javnih emitera u Crnoj Gori raspoloženi smo da u skadu sa našim mogućnostima doprinesemo da se problemi prevaziđu i u krajnjem ukažemo na pozitivne primjere iz drugih gradova”, dodaju iz Unije.

“Posebno napominjemo da je današnji štrajk održan kada naši članovi sa primorja Radio Tivat i Radio Kotor, obilježavaju višedecenijske jubileje uspješnog poslovanja, te stoga smatramo da je neophodno u narednom periodu pospješiti položaj zaposlenih i sam status lokalnih javnih emitera i na sjeveru države. Zbog toga očekujemo da će se zakonska rješenja koja smo predložili uvažiti i u što skorijem periodu usvojiti, kako bi lokalni javni emiteri dobili finansijsku stabilnost i mogli da funkcionišu kao istinski javni medijski servisi”, saopšteno je iz tog udruženja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve