Ulcinj sljedeće nedjelje izlazi iz višemjesečne blokade nakon što je Direkcija za imovinu po Odluci Vlade kupila zemljište toj Opštini za 3,5 miliona eura. Riječ je o zemljištu između hotela Galeb i Albatros.

Kako je CdM-u kazao predsjednik te Opštine Ljoro Nrekić, do kraja mjeseca biće isplaćene dvije ili tri plate.

Račun Opštine blokirala je budvanska firma Rekreaturs, za srušene objekte u naselju K1 prije 35 godina. Blokada računa uslijedila je nakon što je Vrhovni sud u martu ove godine potvrdio presudu Apelacionog suda u korist firme Rekreaturs. Sa računa Opštine je do sada skinuto više od dva miliona eura.

“Očekujem da već sljedeće nedjelje izađemo iz blokade i da ćemo uskoro moći normalno da funkcionišemo. Čekamo da notar verifikuje ugovor o prodaji koja je juče završena na aukciji”, kazao je Nrekić.

Platu već nekoliko mjeseci ne prima oko 200 zaposlenih u lokalnoj samoupravi. Tome treba dodati i organizacije koje je formirala Opština, a tu ima onih koji nijesu platu primili ni 17 mjeseci.

Kompanija Rekreaturs, koja je član Atlas grupe, u maju je zvanično blokirala žiro-račun Opštine Ulcinj, kada je i počelo prinudno izvršenje naplate potraživanja tužioca u iznosu većem od šest miliona eura.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments