Epidimiološka situacija u Ulcinju se u zadnjih dana djelimično pogoršala i sada u tom gradu ima 22 oboljelih od koronavirusa. Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Opštine Ulcinj saopštio je da sve mjere, zabrane, preporuke donijete u predhodnom periodu ostaju na snazi i produžuju se do daljnjega u skladu sa mjerama i preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela.

“Ukazano je da je povećanje oboljelih isključiva posljedica nepridržavanja socijalne distance i posjete domaćinstvima suprotno mjerama i naredbi NKT”, saopšteno je iz opštinskog tima.

Pod nadzorom posmatranja dežurnog epidimiologa za Ulcinj i Bar ukupno se nalazi 650 osoba.

Iz Uprave policije odjeljenja bezbjednosti je saopšteno da je tokom marta procesuirano 10 osoba dok je do 15. aprila procesuirano 40 osoba koje se nijesu pridržavali mjera NKT.

“S obzirom da pojedina pravna lica izdaju potvrde za svoje zaposlene, pa čak i za one koje nijesu zaposleni kod pravnog lica suprotno opravdanim razlozima, kontrola policijskih službenika će ubuduće biti rigoroznija uz provjeru validnosti izdatih potvrda za međugradski saobraćaj, kao i opravdanost putovanja”, poručuju iz opštinskog tima.

Navode da poljoprivredni proizvođači moraju posjedovati rješenje o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava koje je izdalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i/ili rješenje koje je izdala Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove do 24. marta 2020. godine.

Oni su upozorili vlasnike marketa i drugih objekata koji su izuzeti od zabrane rada, da moraju osigurati prisustvo objezbjeđenja koje će garantovati držanje socijalne distance, nošenja zaštitinih maski i rukavica.

“Onima koji ne postuju mjere ne dozvoliti ulazak u objekte”, poručuju iz opštinskog tima.

Oni su pozvali građane da striktno poštuju zabranu kretanja ka Adi i Bojani, ali i sporednih putića kako u ovom dijelu opštine, tako i u seoskim naseljima Kolomza, Salč i drugim.

Kod pijace, dodaju, biće pojačan nadzor Komunalne policije i neće se dozvoliti boravak posjetioca suprotno propisanom broju koji može u jednom trenutku boraviti na određenom prostoru.

“Zabranjuje se ulazak na pijacu bez zaštitne opreme, maski, rukavica. Rad pijace u nedjelju će se odvijati do 10 h”, navode iz ove opštine.

Kažu i da građani i pravna lica odlaganje otpada mogu vršiti u vremenu 5 do 10 časova.

Opštinski tim je pozvao i na rješavanje problema prosjačenja ispred marketa, kao što se već predhodno uradilo u dva navrata.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve