Subota, 28 Januara, 2023
Rubrika:

Uklonjene dvije divlje deponije na širem području Berana

Akcija ''Uklonimo divlje deponije''

U okviru akcije “Uklonimo divlje deponije”, koju sprovodi Komunalno preduzeće Berane, do sada su uklonjene dvije divlje deponije na širem gradskom području ove opštine.

U Donjim Lugama, preko puta groblja, radnici Komunalnog preduzeća sopstvenom mehanizacijom, uklonili su nagomilani otpad i očistili teren, a u toku je i postavljanje zaštitne ograde.

Na dionici puta Berane – Lubnice, u sklopu akcije, uklonjena je i divlja deponija na ovom potezu, koja je nastala dugoročnim nesavjesnim odlaganjem otpada od strane građana.

Radnici ovog preduzeća, ranije su, pored redovnih aktivnosti, uklonili nagomilani otpad i u Beranselu.

Iz Opštine Berane i Komunalnog preduzeće poručuju građanima, da daju doprinos očuvanju očišćenih lokacija, da ne dozvole ponovnu devastaciju prirodnog okruženja i da, nakon sprovedenih aktivnosti, poštuju pravila o odlaganju otpada.

Kako je ranije saopšteno, osnovni cilj akcije je uklanjanje divljih deponija sa teritorije opštine, nastalih nesavjesnim odlaganjem građevinskog, biološkog i drugog otpada na lokacijama koje za tu svrhu nisu predviđene.

Pored ovoga, jedan od ciljeva akcije jeste i podizanje nivoa svijesti građana Berana o pravilnom odlaganju otpada u cilju očuvanja životne sredine i održavanja čistoće grada, prigradskih naselja i sela.

Komunalno preduzeća, akciju sprovodi u saradnji sa partnerima – Opštinom Berane, odnosno Sekretarijatom za inspekcijske poslove i Komunalnom policijom, Agencijom za izgradnju i razvoj Berana i Ivangrad studio.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve