Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Ukinuta odluka prethodne uprave: Djeca ponovo spavaju u vrtiću

Odluka o ukidanju spavanja je stavljena van snage jer je bila nelegitimna

Novo rukovodstvo JPU “Đina Vrbica“ ukinulo je odluku o popodnevnom odmoru koju je donijela prethodna uprava, te sada ponovo djeca spavaju u vrtićima. V.d. direktora ustanove Bojana Razić imala je sastanak sa roditeljima na kojem su se složili da se vrati spavanje, ali da će, ukoliko to uslovi dozvole, obezbijedi i nespavanje za djecu koja to ne žele, piše Dan.

“Odluka o ukidanju spavanja je stavljena van snage jer je bila nelegitimna. Donesena je samoinicijativno, nije odrađen pilot projekat, konsultovano Stručno vijeće, Nacionalni savjet za obrazovanje, Zavod za školstvo… Vodeći se zakonskom regulativnom odluku sam moram da poništim. Imala sam sastanak sa roditeljima koji su saglasni sa tim da djeca treba da spavaju u vrtiću. Međutim, ima i onih koji ne žele da dijete u vrtiću ima popodnevni odmor. Dogovoreno je da, gdje god bude prostora i mogućnosti da vaspitač može da organizuje jedno, dvoje djece koja insistiraju da ne spavaju, izaći ćemo im u susret. To može da se sprovede samo tamo gdje ima kapaciteta i nesmetano se može organizovati spavanje, ali i mirne aktivnosti za djecu koja ne odmaraju”, rekla je Razić.

Ona je istakla da će razmisliti i o tome da vrate popodnevnu smjenu za djecu čiji roditelji rade dvokratno.

“Ima dosta roditelja koji dvokratno rade, te ćemo razmotriti i tu soluciju da im obezbijedimo da imaju gdje da ostave djecu. Ponudićemo to roditeljima, a oni će sami odlučiti. Uradićemo anketu da vidimo koliko ima zainteresovanih, pa se konsultovati sa ministarstvom. Nećemo donositi odluke bez procedura”, navodi Razić.

Za kratko vrijeme uprava ustanove uspjela je da obezbijedi prostor za djecu iz vrtića u OŠ “21. maj” gdje im je direktorica škole otkazala prostorije.

“Dvije učionice u sklopu vrtića na Koniku opremili smo i tu će djeca preći. Problem je sa vrtićem “Bubamara” i nadam se da ćemo ga u najskorije vrijeme riješiti. U saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta, koji su spremni da nam izađu u susret, čim se državni budžet usvoji, nadamo se da ćemo riješiti i ovaj problem. Sa njima imamo odličnu saradnju. Razumiju potrebe djece i roditelja, ali i želju nas iz ustanove da unaprijedimo rad, te su voljni da pomognu”, ističe Razić.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mika
31.05.2021-09:09 09:09

Sve je to lijepo dovela u red naša Deja.