Osobama sa invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti od nedavno su u prostorijama Ministarstva finansija na raspolaganju platforme i liftovi, čiju je ugradnju Uprava javnih radova realizovala u okviru Akcionog plana prilagođavanja objekata u javnoj upotrebi za pristup, kretanje i upotrebu pripadnicima te kategorije.

FOTO Uprava javnih radova

Vrijednost radova, koje je realizovalo cetinjsko preduzeće „BomBeton“, iznosila je nešto više od 125 hiljada eura, a sredstva je obezbijedila Vlada Crne Gore.

FOTO Uprava javnih radova

“Riječ je o jednom od nekoliko objekata državnih institucija, čiji će ulazi i unutrašnjost biti prilagođeni osobama sa invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti.  U toku je priprema tehničke dokumentacije za postavljanje platforme i montažu liftova u zgradi Predsjednika Crne Gore, staroj zgradi Vlade, Uprave carina, Ministarstva kulture na Cetinju, kao i u objektu državnih organa u Mojkovcu. Čim projekti dobiju saglasnost revidenta, Uprava javnih radova će objaviti postupak javne nabavke za izbor izvođača”, saopštili su iz Uprave javnih radova.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve