Ujedinjena Crna Gora je reagovala na današnji izbor Ivice Stankovića za vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca i ocijenila da je sistem navodno nezavisnog izbora organa u tužilaštvu i sudstvu duboko pogrešan.

Ujedinjena Crna Gora

Iz te partije tvrde da u Crnoj Gori garant demokratije nisu ni opšti izbori gdje pravo glasa imaju stotine hiljada ljudi, kamoli u institucijama gdje se prethodno izjasni po par stotina profesionalaca, a potom odluke donese deset ili dvanaest ljudi.

“UCG ima više razumnih predloga, u skladu sa opštom i neprihvatljivom i nakaradnom logikom: Vratite Vujoševića za vd sekretara Tužilaštva. Čovjek je nevin. Nemojmo nikada više da pominjemo generalnog sekretara predsjednika Crne Gore Slavoljuba Stijepovića, jer on nije uzeo pare za liječenje, nego javno, za DPS, a sve to je opravdala ASK – pare za liječenje vladajuće stranke, što je više nego humano? Treba zabraniti da se javno istražuje sin predsjednika Vrhovnog tuzilaštva jer su stvari jasne – nije kriv ni on ni otac, priznao je policiji. The Best Man”, poručuju iz Ujedinjene Crne Gore.

Predlažu da Odbor za sveobuhvatnu izmjenu izbornog i drugog zakonodavstva čestita, na vanrednoj konferenciji, slobodne i fer izbore za v.d. predsjednika VDT.

“Na kraju, neka nam je svima srećno svako vd stanje i svaki v.d. predsjednik, svaki sekretar i svako glasanje”, zaključuju u saopštenju.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments