Nedjelja, 24 Septembra, 2023
Rubrika:

Uhvaćeni krivolovci u Parku prirode Ulcinjska solana

Zaštitari Ulcinjske solane naglašavaju da će svako lice u vršenju nezakonitih radnji kojima se ugrožava biodiverzitet područja odmah biti procesuirano

Radnici obezbjeđenja u Parku prirode Ulcinjska Solana angažovani od strane JPNPCG, spriječili su u krivolov i uhvatili dvojicu krivolovaca tokom redovne kontrole prostora, 26. septembra u ranim jutarnjim časovima, saopšteno je iz Nacionalnih parkova.

“Ovom prilikom zatečena lica su imala dvije lovačke puške koje su bile napunjene i redenike sa lovačkom municijom. Krivolovci su privedeni i procesuirani u prostorijama Uprave policije Odjeljenja bezbjednosti u Ulcinju, a protiv jednog koji je pucao iz lovačke puške podnijeta je krivična prijava”

Zaštitari Ulcinjske solane naglašavaju da će svako lice u vršenju nezakonitih radnji kojima se ugrožava biodiverzitet područja odmah biti procesuirano. Ujedno apeluju na svijest građana da se suzdrže od vršenja nezakonitih radnji kako bi se očuvao raznovrsni i bogati ptičji svijet ovog jedinstvenog područja.

Ulcinjska solana predstavlja najznačajnije stanište za ptice na istočnoj obali Jadrana, kako za gniježđenje i zimovanje, tako i kao stanica za prelet tokom jesenje i proljećne seobe. Milioni ptica svake godine preleću ulcinjsku Solanu na putu do svoje krajnje destinacije.

Ulcinjska Solana je 24. juna 2019. godine proglašena zaštićenim područjem – Parkom prirode, kao i močvarom od međunarodnog značaja i uvrštena na Ramsar svjetsku listu močvarnih područja.
Aneksom ugovora o zakupu sa privrednim društvom AD Solana “Bajo Sekulić” u stečaju, JPNPCG je produžen zakup imovine privrednog društva AD “Bajo Sekulić”, iz Ulcinja, do 1. februara 2022. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve