Utorak, 5 Jula, 2022
Rubrika:

UHODANA ISLJEDNIČKA PRAKSA Milivojeva mreža poslušnika za selektivno tužilačko pendrečenje

Katnić je najavio odlučnu borbu protiv nezakonitih knjiženja u zoni Morskog dobra, ali je Lovćenski Tajnovidac ipak lagao pa njegovom''mikroskopskom borbom protiv korupcije'' neće biti obuhvaćena svaka koruptivna čestica, posebno ne ona koja je vezana za njegovog intimusa Marka Bata Carevića. Ovom prilikom dajemo i primjer kako funkcioniše selektivna pravda ekipe isljednika koje je oko sebe okupio glavni specijalni tužilac među kojima su i njegov bratanić Nemanja Katnić i direktor Direkcije za drugostepeni upravni postupak pri Ministarstvu finansija Uglješa Bakovčević.

Samoproklamovani Lovćenski Tajnovidac Milivoje Katnić koji se uprkos svim izgledima, ne birajući sredstva grčevito bori da održi svoju poziciju moći na mjestu glavnog specijalnog tužioca, po ko zna koji put je pokazao da mu institucija SDT-a služi isključivo za selektivno pendrečenje neistomišljenika.

Isljednik Milivoje na nedavno održanoj konferenciji za novinare GS najavio je da će SDT kada su u pitanju nezakonitosti oko knjiženja nepokretnosti u zoni morskog dobra „ići po svakoj parceli, ispitivati do kraja svaku česticu zemlje“.

Navedenom konstatacijom Katnić je najavio  odlučnu borbu protiv nezakonitih knjiženja u zoni Morskog dobra, stoga  portal Aktuelno koristi priliku da upozna crnogorsku javnost sa činjenicom da je Lovćenski Tajnovidac ipak lagao i da njegovom”mikroskopskom borbom protiv korupcije” ipak neće biti obuhvaćena svaka koruptivna čestica.

Bato izvan Milivojevog radara

Katnić je kontrolisao i parcele u zoni Morskog dobra koje se nalaze u katastarskoj opštini Krimovica, a na kojima je Nebojša Carević brat predsjednika opštine Budva Marka Bata Carevića mimo ugovorenih odredbi ugovora sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom i mimo svih zakonskih akata Crne Gore, naravno bez građevinske dozvole izgradio i uspio da upiše na sebe objekat koji se takođe nalazi „na pjeni od mora“, kao i oni objekti zbog kojih GST hapsi i privodi ljude.

Podsjetimo, Nebojša Carević, na svoje ime je upisao vlasništvo objekta od 83 kvadrata na plaži Ploče koju Carevići već godinama koriste mimo zakonskog tendera. To Katniću  očigledno ne smeta, pa ta lokacija ostaje godinama izvan ”radara” SDT-a.

Isljednik Milivoje je navodno utvrdio nesporno činjenično stanje, koje je opštepoznato, ali je krivičnu prijavu protiv braće Carević odbacio nalazeći da se u navedenom ne stiču elementi krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti!?

Marko Bato Carević – Katnićev intimus godinama izvan radara SDT-a

Podsjetimo, juče su po nalogu SDT-a, privedeni direktor Morskog dobra Predrag Jelušić i njegov prethodnik na toj funkciji Rajko Barović, zatim Rajko Mihović, Ljubomirka Vidović i Zorica Šarenac. Osim Jelušića i Barovića, svi su bivši ili sadašnji članovi Upravnog odbora tog javnog preduzeća.

Riječ je o nastavku akcije u kojoj je krajem decembra 2020. godine uhapšen direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević.

Dakle, u Tivtu navedeno činjenično stanje spada u obilježja bića krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti, dok u selu Krimovice isto to činjenično stanje ne predstavlja biće bilo kog krivičnog djela. Da li je u pitanju poseban zakon koji važi samo za teritoriju SAO Budva i sela Krimovice ili je u pitanju selektivno sprovođenje zakona od strane SDT-a i Katnića,  neka javnost sama donese sud.

Podrška za Bata iz Ministarstva finansija

Takođe treba navesti da, iako su državni organi pokrenuli postupak za promjenu upisa, to im nije pošlo za rukom, a vlasništvo nad objektom Careviću je aminovao i Uglješa Bakočević, direktor Direkcije za drugostepeni upravni postupak pri Ministarstvu finansija Crne Gore.

Bakočević je službenik za čiji su rad vezane mnoge nezakonitosti.  Jedna od skorijih, prema pisanju medija, učinjena je kada je Bakočević poništio pravosnažno rješenje Uprave za nekretnine CG PJ Budva po žalbi zainteresovanog lica, što predstavlja presedan u pravnom poretku Crne Gore.

Redakcija portala Aktuelno je konsultovala svoj advokatski tim u cilju razrješenja pitanja kako se povodom žalbe može poništiti pravosnažno rješenje i dobila odgovor da je tako nešto nemoguće. Uz to smo dobili komentar da smo nešto očigledno pogrešno razumjeli, jer zainteresovano lice može podnijeti žalbu samo u onom roku za žalbu koji važi za stranke u postupku, a kako je rješenje snabdjeveno klauzulom pravosnažnosti to znači da je rok za žalbu stranaka pa i trećih lica protekao.

Strikov mladi isljednik

Nakon ovakve skandalozne odluke Bakočevića, prema nezvaničnim informacijama portala Aktuelno, predstavnici stranke na čiju je štetu poništeno pravosnažno rješenje su zakazali sastanak u Ministarstvu finansija Crne Gore, dajući argumente koji potvrđuju da Bakočević donosi nezakonitu odluku.

Da li samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić štiti svog poznanika Carevića, a radi u korist ”nepodobnih”: “I zbog toga su neki zagazili đe nijesu trebali”, “Trgujem po pjaca”

Ono što se na sastanku desilo malo ko je očekivao. Nemanja Katnić, bratanić Milivoja Katnića, državni sekretar u Ministarstvu finansija je jednom od punomoćnika oštećene stranke, koji je upravo u tom trenutku pominjao da će protiv Bakočevića podnijeti krivičnu prijavu, dobacio da ”Bakočević radi sve po zakonu i da je tako uvijek radio”. Ovakvim ponašanjem striko Milivoje bi bio više nego ponosan.

Što bratanić rekao, glavni specijalni tužilac Milivoje je i potvrdio – Bakočević nije prekršio niti jedan zakon utvrdilo je tužilaštvo, iako je Upravni sud Crne Gore, kako nezvanično saznajemo, takvu odluku Bakočevića poništio kao očigledno nezakonitu.

Bakočević Radunovićev kadar – ekspert u najavi

Da stvar bude još zanimljivija, Uglješa Bakočević je nakon odbacivanja krivične prijave zbog skandaloznog nezakonitog rada odlučivao i po žalbi koja se odnosi na ispravku upisa nelegalnog objekta u zoni morskog dobra, odnosno po žalbi u predmetu u kome se odlučivalo o sudbini vlasništva objekta na koji se Carević uknjižio mimo svih zakonskih pravila.

Treba napomenuti da se sve ovo dešavalo dok je ministar finansija bio Darko Radunović.

Darko Radunović

Kakav je ishod postupka, odnosno kakva je Bakočevićeva odluka vrlo je lako pogoditi – donijeta u korist Carevića, iako je svaki zakon decidan – u pojasu morskog dobra fizičko lice ne može niti graditi niti upisati vlasništvo na sebe.

Da li je Bakočević ovakvom odlukom vratio dug koji je imao prema glavnom specijalnom tužiocu zbog odbacivanja i više nego osnovane krivične prijave ili iz nekog drugog razloga – redakciji portala Aktuelno nije poznato. Ali ono što je sigurno je da Bakočević ima velike šanse da bude proglašen ekspertom i da zauzme jednu od brojnih ekspertskih fotelja u novoj vladi.

U.P.A.

Najnovije

Blokiranje neželjenih SMS poruka stiže uz iOS 16

Od sada će neželjene SMS poruke biti uključene u funkciju prijavljivanja spama u okviru iOS 16 beta 2 softvera. Korisnici iOS platforme su navikli da...

Nikolić: Crna Gora da se sa evropskog ne seli na balkanski teren, da ne...

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić danas je u Skupštini Crne Gore konstatovao da je nedavno sa najviših adresa Vlade Crne Gore građanima stiglo upozorenje da štede...

Registrovano 433 novooboljelih

Uposljednja 24 sata u Crnoj Gori registrovana su 433 nova slučaja kovida. Prema podacima Instituta za javno zdravlje (IJZCG), u tom periodu nije bilo...

Dukaj: Moja fotografija na kojoj se vidi i albanske zastava NE potiče iz Ministarstva...

Ministar javne uprave Maraš Dukaj pojasnio je danas da je fotografija koju je juče objavio na Twitteru i na kojoj se vidi albanska zastava nastala u...

Šehović: Podmirenje funkcijama ne smije biti razlog za pristajanje na lažno pomirenje

Podmirenje ne može biti razlog za pristajanje na lažno pomirenje, koje građansko društvo izvaljuje iz zglobova, baš kao što nema tih funkcija „po dubini“...

Najčitanije

Povezano

JPMD: Morska voda odličnog kvaliteta na 83 odsto lokacija

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 21. do 23. juna ove godine,...

SDT: Podignuta optužnica protiv Vukčevića i njegovih saradnika

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg predsjednika Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, direktora Sektora za kredite Zorana Vujovića, šefa Sektora za...

SDT podiglo optužnicu protiv šefa filijale CKB: Oštetio banku za više od 130.000 eura?

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv rukovodioca u filijali Crnogorske komercijalne banke u Podgorici Vlada Pavićevića i još četiri osobe koje su mu pomogle da zloupotrebom...

Radunović: Polažemo velike nade u Novovića, ima podršku DF-a

Poslanik Demokrataskog fronta Slaven Radunović kaže da glavni specijalni tužilac Vladimir Novović ima punu podršku DF-a u borbi protiv organizovanog kriminala. Radunović kaže da je opozicija godinama upozoravala na...

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nada j..
17.02.2021-14:09 14:09

A da pogleda kako je drugostepeni presudio u predmetu prodaje zemljšta ( 12.000m2) oko objekta Lazure u Meljinama, što su CARINE doo prdale Rusima bez odluke Savjeta da su Csrine u postupku prodaje zemljišta u Zoni MD platile tržišnu cijenu.. klasično KD, stoji u fijoci godinama.

Sara
17.02.2021-14:25 14:25

Krivicna prijava protiv Carevica je odbacena(igranje na vremenu)dokle dodje trenutak da ga optuzi…mozda..a mozda ne
Milivoje je stari lukavi Macak..prvo je rekao..da se nece baviti sa stalama u Krimovcima..pa neka to resava Sudstvo Kotor..ima tu necega..