Službenici Sektora kriminalističke policije su prethodna dva dana, nakon višemjesečnih aktivnosti, uhapsili osam službenika Uprave za inspekcijske poslove. Ova lica se terete za krivično djelo zloupotreba službenog položaj, saopšteno je iz UP.

Foto: Uprava policije

Policija je uhapsila A. M. (63) iz Ulcinja, V. V. (61), M. K. (48) i M. S. (53) iz Podgorice, Z. V. (55) iz Nikšića, S. K. (45) iz Herceg Novog, V. Š. (64) iz Plava i A. Š. (37) iz Petnjice.

Pripadnici Odjeka za suzbijanje privrednog kriminala su, navode iz UP, sprovodeći višemjesečnu akciju, u saradnji sa Osnovnom državnim tužilštvom (ODT) u Ulcinju, prikupili dokaze koji upućuju na sumnju da su ovi službenici Uprave za inspekcijske poslove tokom ljetnje turističke sezone 2019. godine na teritoriji Ulcinja, gdje su bili radno angažovani, prekoračenjem svojih ovlašćenja i zloupotrebom službenog položaja počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

– Ova lica su, sumnja se, prilikom kontrola iz svoje nadležnosti kod poreskih obveznika – ugostiteljskih objekata utvrdili nepravilnosti u radu, tačnije nepravilnosti u obračunu i plaćanju potrebnih obaveza prema budžetu, nakon čega nijesu sačinjavali zapisnike o izvršenoj kontroli, te nijesu konstatovali utvrđene prekršaje, čime su omogućili kontrolisanim poreskim obveznicima dalji nezakonit rad i sticanje protivpravne imovinske koristi, a sve na štetu budžeta Crne Gore – ističu iz UP.

Osumnjičena lica će uz krivičnu prijavu biti sprovedene ODT-u u Ulcinju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve