Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Uhapšena Podgoričanka: Osumnjičena za trgovinu ljudima i posredovanje u prostituciji

Osumnjičena je oštećenima prijetila da će objaviti kompromitujuće snimke

Podgoričanka E.P. (29) uhapšena je zbog sumnje da je počinila dva krivična djela trgovina ljudima i krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije na štetu tri ženske osobe, saopšteno je iz policije.

Ona je juče uhapšena i danas privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

“E.P. je izvršila krivično djelo trgovina ljudima na štetu ženske osobe iz Podgorice, na način što je, kako se sumnja, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i teških prilika oštećene, vrbovala i prevozila na ugovorene lokacije oštećenu u cilju vršenja prostitucije. Osumnjičena je takođe koristila fizičku silu i prijetnju da će objaviti snimke kompromitujuće sadržine na kojima se nalazi oštećena osoba. E.P. je oštećenu prevozila na ugovorene lokacije, na teritorijama Podgorice, Nikšića i Bara, gdje je ugovarala novčane iznose sa klijentima u rasponu od 50 do 300 eura za seksualne usluge”, saopšteno je iz Uprave policije.

Drugo krivično djelo E.P. je, kako je saopšteno, izvršila na štetu ženske osobe iz Srbije na način što je, sumnja se, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i teških prilika oštećenu vrbovala i predavala drugim osobama u cilju prostitucije.

Osumnjičena je oštećenoj prijetila da će objaviti kompromitujuće snimke i da će je prijaviti zbog nezakonitog boravka u Crnoj Gori, te je tako prinuđivala da se bavi prostitucijom i da pruža seksualne usluge licima sa kojima je E.P. ugovarala sastanke.

“Novčani iznos koji je ugovarala sa klijentima za pružanje seksualnih usluga je iznosio 50 eura, a lokacije na kojima su pružane seksualne usluge su najčešće bile stanovi klijenata u navedenim gradovima kao i u iznajmljenom stanu osumnjičene u Podgorici. Osim toga, krivično djelo posredovanje u prostituciji E.P. je izvršila na štetu ženske osobe, na način što je, sumnja se, navodila i učestvovala u njenoj predaji licima radi vršenja prostitucije. Ona je sa licima – klijentima dogovarala cijenu pružanja seksualnih usluga a koja je iznosila 50 eura po satu”, dodaje se u saopštenju policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dpero
19.11.2020-14:17 14:17

20 sati drustveno korisnog rada!