Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Uhapšen Dejan Knežević, pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala

Dejan Knežević je postao pomoćnik direktora Uprave policije za organizovani kriminal početkom marta 2021. godine, neposredno nakon promjene vlasti i formiranje Vlade Zdravka Krivokapića, gdje je koordinator za sektor bezbjednosti bio u nadležnosti Dritana Abazovića. Mandat na toj funkciji produžen mu je prije nekoliko sedmica

Dejan Knežević, pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

“U nastavku akcije koju Specijalno policijsko odjeljenje preduzima po nalogu i zajedno sa Specijalnim državnim tužilaštvom, a na osnovu višemjesečnog planiranog i koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, danas je uhapšen vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Dejan Knežević zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela”, navodi SDT.

Specijalno državno tužilaštvo će o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost.

“Posebno se ističe da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinsoti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi”.

Informaciju o hapšenju potvrdila je i Uprava policije.

“Imajući u vidu fazu postupka, odnosno zakonska ograničenja, ne može se saopštiti više detalja. Policija sarađuje i postupa po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u ovom slučaju”, naveli su  iz Uprave policije.

Oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

“Kriminalci neće upravljati Crnom Gorom, nastavljamo započete reforme. Bolni procesi ka ozdravljenju institucija i uspostavljanju funkcionalnog sistema. Pred Crnom Gorom je vrijeme u kojem se bavljenje kriminalom nikome neće isplatiti. Ne postoje više nedodirljivi, zakon jednak za sve”, istakao je Adžić na Tviteru.

Imenovan nakon promjene vlasti

Dejan Knežević je postao pomoćnik direktora Uprave policije za organizovani kriminal početkom marta 2021. godine, neposredno nakon promjene vlasti i formiranje Vlade Zdravka Krivokapića, gdje je koordinator za sektor bezbjednosti bio u nadležnosti Dritana Abazovića. Mandat na toj funkciji produžen mu je prije nekoliko sedmica.

Knežević je diplomirao na Višoj školi unutrašnih poslova u Beogradu 2000.godine, a nakon toga i na Fakultetu civilne odbrane u Beogradu 2003.godine. Za vrijeme radnog angažmana u Minstarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije obavljao je poslove i zadatke na više rukovodećih radnih mjesta.

Radni angažman u Ministarstvu unutrašnjih poslova započeo nakon završene Više škole unutrašnjih poslova 2000-te godine, u Centru bezbjednosti Podgorica – Odjeljenje za borbu protiv droge.

U periodu od 2004-2009. godine obavljao je poslove načelnika Odjeljenja za borbu protiv droge u Centru bezbjednosti Podgorica.

U periodu 2009-2015. godine obavljao je poslove rukovodioca grupe u Odsjeku za borbu protiv krijumčarenja droga u sjedištu Sektora kriminalističke policije.

U periodu od 2015-2018.godine obavljao je poslove rukovodioca Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga u sjedištu Sektora kriminalističke policije.

U periodu od 2018-2019.godine obavljao je poslove rukovodioca Grupe za istrage organizovanog kriminala, terorizma i ratnih zločina u Specijalnom policijskom odjeljenju.

U periodu od 2019-2021.godine obavljao je poslove rukovodioca Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Podsjećamo, u nedavnoj velikoj akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, kojom rukovodi Specijalno državno tužilaštvo, uhapšeno je 15 osoba, među kojima su i policajci- Ivan Stamatović, Vladimir Bajčeta, Milan Popović.

Oni se terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Zbog sumnje da je sarađivao sa kriminalnim kavačkim klanom, nedavno je uhapšen i službenik Centra bezbjednosti Podgorica G.S.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
22.03.2023-21:48 21:48

Kako se lako odriče, bez ikakve ograde, prvih potčinjenih…