Uhapšen policajac Danijel Žižić osumnjičen za pokušaj ubistva u Tivtu

Policijski službenici su još juče, nedugo nakon izvršenog krivičnog djela, došli do saznanja koja su ukazivala na sumnju da je D.Ž. izvršilac i od tog momenta se tragalo za njim

Službenici Uprave policije uhapsili su Danijela Žižića, policijskog službenika zaposlenog u OB Kotor, zbog sumnje da je juče u Tivtu, na štetu Stefana Abrlića, državljanina Srbije, počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

foto: Arhiva

Policijski službenici su još juče, nedugo nakon izvršenog krivičnog djela, došli do saznanja koja su ukazivala na sumnju da je D.Ž. izvršilac i od tog momenta se tragalo za njim.

Sumnja se da je D.Ž. juče, 19.07.2019. godine, oko 02,40 časova, kada nije bio na dužnosti, u diskoteci Win u Tivtu, nakon verbalnog konflikta i tuče više lica, upotrebom vatrenog oružja nanio povredu S.A, nakon čega se udaljio sa lica mjesta.

Policija je preduzela niz operativno – taktičkih mjera i radnji koje su rezultirale rasvjetljavanjem krivičnog djela u kratkom roku i lišenjem slobode osumnjičenog lica. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

“Policijski službenik D.Ž. je, shodno zakonu, bio dužan da, iako nije bio na dužnosti, suzbije radnje koje mogu da naruše javni red i mir, kao što je bila tuča koja je prethodila ovom krivičnom djelu, kao i da u tim situacijama bez odlaganja o tome obavijesti svog neposrednog rukovodioca, što on nije učinio, već je, kako se sumnja, počinio navedeno krivično djelo”, saopštili su iz Uprave policije.

Osim lišenja slobode, protiv D.Ž. će biti iniciran i disciplinski postupak.

Komentari

avatar