Podgorička policija, pretresom je pronašla i oduzela pištolj, municiju i druge predmete. Podgoričanin M.P. (59) je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, službenici Odsjeka su juče izvršili pretres stana i drugih prostorija koje korsiti M.P. (59) iz Podgorice. Prilikom pretresa policija je pronašala i oduzela pištolj marke „Browing“ cal. 9mm sa okvirom i devet komada municije istog kalibra, u ilegalnom posjedu. Daljim pretresom policijski službenici su pronašli i oduzeli kapu sa izrezima za oči i usta tzv. fantomku”, ističe se u saopštenju Uprave policije.

Pronađeni i oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve