Podgorička policija uhapsila je M.P. (40) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio tri krivična djela razbojništvo.

Jučerašnje razbojništvo, kako je saopšteno iz Uprave policije rasvijetljeno je istog dana.

“Sumnja se da se M.P. juče oko 12 sati počinio krivično djelo razbojništvo na štetu zlatare „M&N“, na način što je, kako se sumnja, maskiran i uz prijetnju pištoljem od vlasnice M.U. otuđio izvjesnu količinu novca. Prilikom lišavanja slobode osumnjičenog lica policijski službenici su pronašli i oduzeli: pištolj marke „Browing“ i municiju, vozilo za koje se sumnja da je korišćeno u vršenju krivičnog djela, hiruršku masku i rukavice”.

Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je M.P. počinio i dva krivična djela razbojništvo prošle godine.

“Naime, sumnja se da je jedno krivično djelo počinio na štetu poslovnice „Montenegro Arilines“, u avgustu 2018. godine, kojom prilikom je uz prijetnju pištoljem od tri zaposlene otuđio novac u iznosu od 150 eura. Krivično djelo razbojništvo na štetu poslovnice agencije „In Travel“, osumnjičeni je, kako se sumnja, počinio u decembru 2018. godine, na način što je maskiran i uz prijetnju pištoljem od radnice otuđio novac u iznosu od 200 eura, a prilikom izlaska iz objekta osumnjičeni je, sumnja se, od jednog građanina kojeg je sreo na vratima otuđio novčanik u kojem se nalazio novac u iznosu od 1.452 eura”, saopšteno je iz UP.

Komentari

avatar