Uhapšen državljanin Srbije: Preko Vraćenovića krijumčario 93 kilograma marihuane

Ovo je najveća zaplena narkotika na Graničnom prelazu Vraćenovići u proteklom periodu, ističu iz Uprava policije i carina

Službenici Uprave policije i Uprave carina sinoć su na Graničnom prelazu Vraćenovići pronašli i zaplijenili 93 kilograma opojne droge marihuana koja je bila sakrivena u pregradama patosa priključnog vozila. Tom prilikom uhapšen je vozač J.B. (33) iz Beograda.

Graničari iz Nikšića i carinici ipostave Vraćenovići sinoć oko 19 sati na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali su džip marke “Mercedes” srpskih registracija sa prikolicom “Tema Kar”, kojim je upravljao J.B.

“Policijski i carinski službenici su, prilikom detaljne granične kontrole, u priključnom vozilu (niskonoseća prikolica), uz pomoć specijalističke opreme – videoskopa, otkrili 91 pvc pakovanje sa sadržajem suve biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne bruto mase oko 93 kg”, saopšteno je iz Uprave policije.

Marihuana je, kako su kazali, bila sakrivena u pregradama patosa priključnog vozila.

..

Uviđaj je izvršila policajci CB Nikšić i Odsjeka za borbu protiv droge.

“Nakon izvršenog uviđaja, droga, vozilo i priključno vozilo, kao i novac u iznosu od 1.500 eura za koji se sumnja da je stečen vršenjem krivičnog djela, su oduzeti od J.B.”, dodajuiz policije.

J.B. je uhapšen i uz krivičnu prijavu, biće priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Ovo je najveća zaplena narkotika na Graničnom prelazu Vraćenovići u proteklom periodu”, ističu iz Uprava policije i carina.

Komentari

avatar