Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

UDG je postao član zajednice za akademski uticaj Ujedinjenih nacija

UDG, od svog osnivanja, njeguje mnoge od UN vrijednosti; u prvom redu posvećenost konceptu internacionalno ujedinjenog društva u kom su studenti današnjice odgovorni građani globalnog svijeta budućnosti

Univerzitet Donja Gorica postaje dio zajednice koju čini oko 1500 institucija u 147 zemalja koje rade sa Ujedinjenim nacijama na promovisanju globalnih prioriteta.

Akademski uticaj Ujedinjenih nacija (UNAI) je inicijativa koja povezuje institucije visokog obrazovanja sa Ujedinjenim nacijama u svrhu pružanja podrške i doprinosa pri realizaciji ciljeva i mandata Ujedinjenih nacija. Podrška je usmjerena ka promociji i zaštiti mira i ljudskih prava, pružanju kvalitetnog i svima dostupnog obrazovanja, a poseban akcenat se stavlja i na pitanja održivog razvoja i efikasnog rješavanje konflikata.

Rad ovih institucija je od vitalnog značaja radi postizanja ciljeva definisanih strategijama koje omogućavaju održivi razvoj. Saradnja UN- a i odabranih Univerziteta služi kao inkubator novih ideja i rješenja za mnoge globalne izazove sa kojima se iznova suočavamo.

Akademski uticaj Ujedinjenih nacija pruža integralnu vezu sa zainteresovanim stranama, kako bi se osigurao siguran prostor u kom međunarodna zajednica ima priliku da u funkciju stavi inovativnost, energiju i kreativnost mladih ljudi. Ova inicijativa istinski vjeruje u značaj kreiranja istraživačke zajednice koja djeluje u službi čovječanstva.

UDG, od svog osnivanja, njeguje mnoge od UN vrijednosti; u prvom redu posvećenost konceptu internacionalno ujedinjenog društva u kom su studenti današnjice odgovorni građani globalnog svijeta budućnosti. Studentski život na UDG-u organizovan je tako da svakodnevno promoviše, ohrabruje i adresira interkulturnu komunikaciju i rušenje predrasuda i stereotipa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve