Webometrics je u januaru 2020. objavio listu najboljih svjetskih univerziteta prema vidljivosti na webu na kojoj je Univerzitet Crne Gore rangiran na 2041. mjestu, što predstavlja najbolje ostvarenu poziciju do sada, saopšteno je iz UCG.

Univerzitet Crne Gore je u odnosu na julsko izdanje Webometrics-a iz 2019. popravio poziciju za 96 mjesta.

”Ovaj napredak je još značajniji ako se uzme u obzir da je ovo rangiranje obuhvatilo 28.000 univerziteta u svijetu, 1.000 više u odnosu na prethodno iz januara 2019. Webometrics je prethodno Univerzitet Crne Gore rangirao po osnovu citiranosti na 1587. mjestu u svijetu od preko 28.000 univerziteta, što je napredak od 120 pozicija u odnosu na julsko izadanje iz 2019”- navedeno je u saopštenju UCG.

Kada je riječ o drugim rang listama, Univerzitet Crne Gore je zabilježio najveći uspjeh rangiranjem na Times Higher Education listi.

”Kontinuiranim ulaganjem u kvalitet i razvoj, u sklopu strategije Univerziteta Crne Gore, usmjerene na jačanje konkurentnosti i internacionalizaciju, Univerzitet Crne Gore će i dalje raditi na povećanju vidljivosti i boljem pozicioniranju na svjetskim rang listama”-zaključili su.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve