Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić donirao je, u ime te ustanove, 15 laptop računara Osnovnoj školi “Radoje Čizmović” u Ozrinićima.

foto UCG

Kako je saopšteno iz UCG, Nikolić je istakao ulogu Univerziteta kao društveno odgovorne institucije u crnogorskom društvu.

“Univerzitet treba i mora imati sluha za razvoj i potrebe ostalih obrazovnih institucija u Crnoj Gori, u cilju realizacije zajedničkog cilja – ulaganje u obrazovanje mladih i kreiranje što boljih uslova za njihovo napredovanje. Briga Univerziteta za obrazovanje mladih ne treba da započne tek u periodu kada oni stupaju u akademsko okruženje, već i ranije, kako bi ih na Univerzitetu dočekali kao informatički pismene i obrazovane mlade ljude, spremne da usvajaju nova znanja u savremenim uslovima”, poručio je rektor UCG.

Direktor škole Nikola Rakojević zahvalio je Nikoliću i Univerzitetu Crne Gore na donaciji koja će biti od velikog značaja za nastavni proces i obrazovanje đaka te škole.

“Ova škola je iznjedrila brojne ljude koji su, na razne načine, doprinijeli boljitku društva, a mnogi od njih su bili i studenti Univerziteta Crne Gore. Zadovoljstvo mi je su naše dvije institucije saradnici i prijatelji u razvoju sadašnjeg i budućeg crnogorskog društva”, kazao je Rakojević.

Osnovna škola “Radoje Čizmović” prošle godine je obilježila 120 godina postojanja, a ove godine je upisala 146 učenika.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve