Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

UBNOR povodom najavljenog skupa Boj se Boga i drži se Rusije: Može li Abazović da spriječi ova nacionalistička okupljanja

Prema njihovim riječima, mnogo godina kasnije, žele ponovo da oskrnave i ponize isti taj trg, oni koji napadaju na suverene pogranične zemlje, jer se ne slažu sa njihovom politikom, ruše i spaljuju sve pred sobom, uništavajući najveću žitnicu u Evropi, ostavljajuci masovne grobnice i civilne žrtve razbacane po ulicama Ukrajine, kao nekad što to rađahu fašisti u Drugom svjetskom ratu

UBNOR Herceg Novog postavlja pitanje da li predsjednik Vlade Dritan Abazović može da spriječi nacionalističke skupove. Oni su postavili to pitanje povodom najavljenog skupa pod imenom “Boj se Boga i drži se Rusije”, koji sjutra organizuje Društvo srpsko – ruskog prijateljstva za Herceg Novi i Boku Kotorsku.

“Još se krv nije sprala sa pločnika hercegnovskog trga koji nosi ime narodnog heroja Nikole Đurkovića, a još manje bruka zaboravila kada kolo zaigraše saradnici okupatora oko krvave odjeće Nikoline, Savove, Dašove i Stijepove. Dok njihova nepomična tijela držahu u blizini, kako bi zaplašili čestiti antifašistički narod Herceg Novog”, kažu u UBNPR-u Herceg Novog.

Prema njihovim riječima, mnogo godina kasnije, žele ponovo da oskrnave i ponize isti taj trg, oni koji napadaju na suverene pogranične zemlje, jer se ne slažu sa njihovom politikom, ruše i spaljuju sve pred sobom, uništavajući najveću žitnicu u Evropi, ostavljajuci masovne grobnice i civilne žrtve razbacane po ulicama Ukrajine, kao nekad što to rađahu fašisti u Drugom svjetskom ratu.

“I sada se nađoše neki, najvjerovatnije potomci igrača iz onog “krvavog kola”, koje se sramno zaigralo, a fotografijom Luke Cirigovića od zaborava sačuvalo. Vjerovatno uz podršku lokalne vlasti Herceg Novog, na gradskom trgu srpsko-rusko društvo želi da podrži ono što čitav svijet osuđuje. Zar se materijalno treba stavljati iznad svega, pa i iznad obraza, da bi se udovoljilo oligarsima sa sumnjivim kapitalom?”, navodi se u saopštenju.

Hercegnovski antifašist, dodaju, osuđuju svaki vid podrške rušenju, ubijanju, pljačkanju i unistavanju kakvo se više od sto dana događa u Ukrajini.

“I dok Cetinjani broje sto i neki skup podrške Ukrajini, zvanična država osuđuje, a svijet sankcioniše, dio građana koji sebe nazivaju “Novljanima” huškaju napadače, vjerovatno se ne sjećajući devedesetih i rata u okruženju ili su se možda u njemu dobro snalazili? Postoji li mogućnost da Predsjednik Vlade Crne Gore spriječi ovakve nacionalističke skupove, čiji sadržaj i namjera su mu dobro poznati još od restorana “Potoci” na Bioču kada su se zajednički prodružili”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pi
11.06.2022-11:52 11:52

Neka se drze gubitnika, dako dogodine budu isli da se bore sa Rusima, al dogodine, moraju prvo da se operisu.