Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

UBNOR i antifašisti: Slobodarski Nikšić još jednom osramoćen

''Ljubov osmjeh svijetli i poručuje današnjim sljedbenicima i podržavaocima kolaborantskih i profašističkih ideologija da neće uspjeti u svojem naumu da omalovaže antifašistički oslobodilački partizanski pokret i da nam nametnu četnički proglašavajući ga antifašističkim i prvim oslobodilačkim''

Lokalna vlast u Nikšiću u susret Novogodišnjih praznika na Trgu Slobode otvorila tradicionalni Bazar i inovativnim i kreativnim izlagačima dodijelila kućice u kojima će izložiti svoje proizvode i kreacije i ponuditi ih posjetiocima. Jedan “domišljati” izlagač na vrh štanda objesio “Dražu” – kalendar sa likom Dragoljuba Draže Mihailovića osuđenog ratnog zločinca i to na Trgu Slobode u neposrednoj blizini spomenika narodnog heroja Ljuba Čupića, navodi se u saopštenju UBNOR-a i antifašista Nikšića.

“Kakva sramota za jedan slobodarski i antifašistički grad kakav je Nikšić a oni koji su pozvani – lokalna vlast ništa ne preduzima, građani se zgražavaju a neki se i seire i likuju. Ljubov osmjeh svijetli i poručuje današnjim sljedbenicima i podržavaocima kolaborantskih i profašističkih ideologija da neće uspjeti u svojem naumu da omalovaže antifašistički oslobodilački partizanski pokret i da nam nametnu četnički proglašavajući ga antifašističkim i prvim oslobodilačkim.

Oni ne pristaju da se njihovi prethodnici tretiraju kao saradnici okupatora, izvršioci zločinačkih i genocidnih radnji i sljedbenici zločinačkih ideologija, već im se želi pripisati nacionalni, oslobodilački, državotvorni, pa čak i demokratski karakter.

Ovakvu  reviziju istorije u Crnoj Gori, prvenstveno kada je riječ o četničkom pokretu sprovode pojedini političari, istoričari i drugi javni djelatnici koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da je Crna Gora samostalna i nezavisna država koja njeguje multivjerski i multinacionalni sklad težeći evropskim vrijednostima”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, vlast može sve pa i da rehabilituje osuđenog ratnog zločinca kakav je Draža Mihailović, koji je osuđen na osnovu nepobitnih dokaza prvenstveno onih koji su uzeti Iz četničkih arhiva. Na kraju sudskog procesa i on je sam priznao svoja zlodjela a to se, ističu, najbolje vidi iz njegove molbe za pomilovanje:

UBNOR i antifašisti Nikšića ovim tekstom žele da upoznaju one koji ne znaju ko je Dragoljub Draža Mihailović pa vidite hoće li vi “Draža visiti na zidu sa kalendarom za 2023. godinu”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve