Građani Prijestonice Cetinje u zgradu lokalne uprave moći će da uđu samo ako nose zaštitnu masku, odlučio je Opštinski tim za zaštitu i spašavanje.

“Zbog visokog epidemiološkog rizika građanima će na ulazu u zgradu opštine beskontaktnim toplomjerom biti mjerena tjelesna temperatura. Osobe sa povišenom tjelesnom temperaturom neće moći da uđu u zgradu opštine u kojoj se, osim sekretarijata i direkcija Prijestonice Cetinje, nalaze i prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za nekretnine, Osnovnog suda, Komunalne policije, Turističke organizacije, pošta i druge ustanove”, saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Oni apeluju na građane da poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, da drže fizičku distancu i poštuju samoizolaciju ukoliko im je određena.

U cilju prevencije širenja novog koronavirusa Prijestonica Cetinje je juče i danas organizovala preventivnu dezinfekciju ulaza stambenih zgrada, od prvog do posljednjeg sprata, kao i podrumskih prostorija, u svim gradskim naseljima. Dezinfekovano je i romsko naselje na Zagrablju, Dom učenika i studenata, kao i Parohoijski dom CPC.

Prethodno su dezinfekovane gradske saobraćajnice, trgovi, sve javne površine, tržnica, Autobuska stanica, kao i platoi ispred Doma zdravlja i Opšte bolnice „Danilo I“.

Ekipe za dezinfekciju sjutra bi oko osam sati trebalo da započnu dezinfekciju javnih preduzeća i ustanova kojima je Prijestonica osnovač, kao i drugih gradskih institucija.

Osim zgrade Prijestonice Cetinje, biće dezinfekovani prostori Osnovnog i Prekršajnog suda, Osnovnog tužilaštva, Fonda za zdravstvo, Centra za socijalni rad, Vodovoda i kanalizacije, Sportskog centra Cetinje, RTV Cetinje, Komunalnog preduzeća Službe zaštite i Zavoda za zapošljavanje.

Zaposlenima u javnim preduzećima i ustanovama, kao i u institucijama, preporučuje se da napuste prostorije dva sata nakon dezinfekcije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve