Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

U utorak velika ekološka akcija čišćenja

Akcija koja je i edukativnog karaktera za cilj ima uklanjanje otpada duž cijelog putnog pravca Danilovgrad, Nikšić, Šavnik i Žabljak

Povodom Dana ekološke države koji se ove godine prvi put obilježava kao državni praznik sa radnom obavezom, u utorak 20. septembra sa početkom u 09:00h, biće održana najmasovnija do sada ekološka akcija čišćenja u Crnoj Gori – putnog pravca Danilovgrad, Nikšić, Šavnik i Žabljak, saopšteno je iz Agencije za zaštitu životne sredine.

– Akcija je dio kampanje “Novi list Crne Gore” jer stvarno je vakat da se okrene! Pored zaposlenih u Agenciji za zaštitu životne sredine, u akciji će učestvovati i veliki broj organizacija i pojedinaca.

Akcija koja je i edukativnog karaktera za cilj ima uklanjanje otpada duž cijelog putnog pravca Danilovgrad, Nikšić, Šavnik i Žabljak. Otpad će se na licu mjesta odvajati u posebne džakove za staklo, metal i plastiku, koji će dalje biti transportovani do reciklažnih dvorišta gdje će se izvršiti njihovo vaganje i prodaja, dok će dobijena sredstva biti namijenjena za nastavak akcije pošumljavanja Crne Gore – navode u saopštenju.

Učesnici akcije nosiće fluorescentne prsluke, dok će saobraćaj regulisati pripadnici saobraćajne policije – Uprave policije Crne Gore.

– Ovim putem još jednom upućujemo poziv volonterima da se priključe akciji, mjesto okupljanja je u 09h Podgorica (ispred upravne zgrade Agencije), Žabljak (autobuska stanica), Nikšič (stovarište Podgorički put –Neckom) – navode iz Agencije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve