Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

U Upravnim odborima gradskih preduzeća osigurati učešće autentičnih radničkih predstavnika

Parlamenta većina se, navodi Zeković, odgovorno odnijela prema prijedlozima zapošljenih pa su u upravljačke organe preduzeća i ustanova čiji je osnivač Glavni grad uglavnom imenovane osobe koje su i u ranijem periodu obavljale tu funkciju, dakle i za vrijeme vlasti Demokratske partije socijalista i njenih partnera

Aleksandar Saša Zeković, samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice i član Građanske inicijative “21. maj”, kazao je da je kod predsjednice Skupštine Jelene Borovinić Bojović inicirao da se provjeri da li su odbornici i odbornice Skupštine Glavnog grada potvrdili imenovanje u organu upravljanja “Sportski objekti” autentičnog predstavnika reprezentativne sindikalne organizacije ili je došlo do obmanjivanja Gradonačelnice i Skupštine Glavnog grada.

Na četvrtoj sjednici Skupštine Glavnog grada od 24. maja 2023. godine, između ostalog, odbornici i odbornice vlasti i opozicije, jedinstveno su glasali i izabrali članove i članice odbora direktora i savjeta gradskih preduzeća i ustanova iz reda zapošljenih.

Parlamentarna većina se , navodi Zeković, odgovorno odnijela prema prijedlozima zapošljenih pa su u upravljačke organe preduzeća i ustanova čiji je osnivač Glavni grad uglavnom imenovane osobe koje su i u ranijem periodu obavljale tu funkciju, dakle i za vrijeme vlasti Demokratske partije socijalista i njenih partnera.

“U suštini svi odbornici i odbornice su potvrdili i ispoštovali autentičnu volju i odluku sindikalnih organizacija ili su bar bili uvjerenja da to čine”, ističe Zeković.

Od sindikalne organizacije “Sportski objekti” Podgorica obaviješten je, kaže, da samo u njihovom slučaju u Odbor direktora nije izabran predstavnika (zaposlenih) već osoba za koju se navodno odlučio aktuelni direktor tog privrednog društva čiji je osnivač Glavni grad.

“Obaveza je i odgovornost svih odbornika i odbornica da osiguramo autentično uključivanje zapošljenih u upravljanju gradskim preduzećima i ustanovama i omogućimo im, shodno domaćim i evropskim standardima i preporukama, efikasno učešće u procesu donošenja odluka”, navodi Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve