Petak, 12 Jula, 2024
Rubrika:

U toku radovi na sanaciji drugog dijela Bulevara knjaza Danila

Po završetku asfalterskih radova, kako se navodi, ekipe gradskog preduzeća ''Putevi'' pristupiće obilježavanju horizontalne signalizacije, ugradnji vertikalne signalizacije i asfaltnih platformi

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas radove na Bulevaru knjaza Danila, koji predstavlja jednu od značajnijih saobraćajnica u gradu. U pitanju je potez od kružnog toka kod TC Big Fashion do kružnog toka za nikšićku magistralu.

“Danas smo na terenu sa našim vrijednim kolegama iz privrednog društva „Putevi“ koji realizuju jedan vrlo važan projekat za Podgoricu. U pitanju je nastavak temeljne sanacije Bulevara knjaza Danila, nekadašnjeg cetinjskog puta, moguće i najvažnije saobraćajnice u gradu. Procjena je da će u narednih mjesec dana i ostatak bulevara dobiti potpuno nov izgled, na način na koji je to prethodno urađeno na potezu od kružnog toka kod Javnog servisa, sve do Shopping Mall-a BIG Fashion, odnosno nekada Delta City. Vrijednost ovog projekta je 320,000.00 eura i na ovaj način učinićemo da ulaz u Podgoricu sa ove strane, iz pravca Nikšića i Cetinja izgleda puno ljepše”, kazao je Vuković.

Foto: Glavni grad

Sanacija, kako su saopštili iz te lokalne uprave, podrazumijeva radove koji obuhvataju rezanje i raskopavanja, mašinsko struganje asfalta, izdizanja slivničkih rešetki atmosferske i fekalne kanalizacione mreže, nakon čega slijedi izrada izravnjavajućeg sloja, te ugradnja asfaltne mase na površini od 13.000,00 kvadrata.

Po završetku asfalterskih radova, kako se navodi, ekipe gradskog preduzeća “Putevi” pristupiće obilježavanju horizontalne signalizacije, ugradnji vertikalne signalizacije i asfaltnih platformi.

Iz Glavnog grada podsjesjećaju, u okviru prve faze, saniran je dio Bulevara knjaza Danila u dužini od 650m sa novim drvoredom, a završetkom radova u drugoj fazi biće kompletno uređena jedna od najprometnijih saobraćajnica u ovom dijelu Podgorice.

Foto: Glavni grad

“Osim na ovoj lokaciji, naše kolege su angažovane i u Bloku VI, gdje se izvode radovi na formiranju jedne velike parking površine koja je prijeko potrebna imajući u vidu brojne probleme koje imamo sa saobraćajem u mirovanju u tom dijelu grada, privodimo kraju sanaciju Ulice VII Omladinske brigade u Momišićima, gdje smo imali probleme zbog kiša i neadekvatne infrastrukture. Takođe, privodimo kraju formiranje nove parking površine za autobuse na Zabjelu, uskoro ćemo privesti kraju radove i u Kučima, nastaviti radove u Lješanskoj nahiji, tako da iako je početak godine, kolege su već postigle radnu temperaturu koja im omogućava da iskoriste sve svoje kapacitete u najboljem interesu grada i naših sugrađana i ja im se na tome iskreno zahvaljujem”, zaključio je Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve