Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

U toku prikupljanje podataka kroz FADN sistem

Iz resora navode da podaci o ekonomskim kretanjima na poljoprivrednim gazdinstvima prikupljaju se prema veličini i vrsti poljoprivredne proizvodnje

Danas su u Bijelom Polju prikupljani podaci kroz FADN sistem, poručili su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV).

Iz resora navode da podaci o ekonomskim kretanjima na poljoprivrednim gazdinstvima prikupljaju se prema veličini i vrsti poljoprivredne proizvodnje.

Dodaju da Odjeljenje za ekonomske analize i tržište i Direkcije za stočarstvo i biljnu proizvodnju u okviru Direktorata za poljoprivredu organizuju i prikupljaju podatke od 2021.  i isti se koriste u kreiranju poljoprivredne politike.

“Pozivamo poljoprivredna gazdinstva da se odazovu na poziv našeg Ministarstva, kako bi omogućili praćenje poslovnih promjena u sektoru poljoprivrede. Zahvaljujući FADN sistemu, moguće je uporediti poslovanje naših poljoprivrednih proizvođača sa kolegama iz EU, a ovaj sistem je jedan od najpouzdanijih izvora podataka za izradu ekonomskih analiza u poljoprivredi”, kazali su iz tog resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve