Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

U ŠAVNIKU NIŠTA NOVO: Prekinuto glasanje, neuspješan i sedmi pokušaj

Incidenti i nepravilnosti koji su prethodnih šest nedjelja obilježili izbore u poddurmitorskoj varoši, nastavljeni su i danas.

Nova nedjelja, nova muka u Šavniku. Glasanje za lokalnu vlast u Šavniku prekinuto je sedmi put, odlučeno je nakon zasijedanja Opštinske izborne komisije. Naredni izbori na dva biračka mjesta u zgradi Opštine i Kruševicama biće održani 11. decembra. Jutros, dva sata nakon otvaranja birališta, prekinuto je glasanje u zgradi Opštine, a zatim i u Kruševicama. Razlog je isti kao prethodnih puta, članovi odbora iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” nijesu dozvolili biračima za koje tvrde da nijesu iz Šavnika da glasaju.

11:53 – Ni OIK Šavnik nije mogao da se usaglasi o nastavku glasanja na biračkom mjestu broj 1. Kako je i u tom tijelu osam članova, četiri iz aktuelne šavničke vlasti i četiri iz opozicionih partija, glasanje o nastavku izbornog procesa bilo je neriješeno.

OIK treba da donese odluku i o nastavku glasanja na biračkom mjestu u Kruševicama, ali s obzirom na sastav rezultat će biti isti, tako da se Šavniku “smiješi” i osmi krug izbora.

11:42 – Prekinuto glasanje i u Krušavicama.

Predsjednik biračkog odbora Peko Pješivac kazao je za TVCG da član odbora nije dozvolio jednom biraču da glasa, nakon čega je uništio četiri glasačka listića.

11:07 – Očekuje se odluka Opštinske izborne komisije, koja još nije u punom sastavu, o nastavku glasanja na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik.

Glasanje je obustavljeno jutros nešto prije devet sati nakon što članovi odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” nijesu dozvolili jednom biraču da glasa.

Danas je u opštini Šavnik po sedmi planirano glasanje na dva biračka mjesta – u zgradi Opštine i u selu Kruševice.

Incidenti i nepravilnosti koji su prethodnih šest nedjelja obilježili izbore u poddurmitorskoj varoši, nastavljeni su i danas.

Na biračkom mjestu broj 1, u zgradi Opštine, zaustavljeno je glasanje, jer članovi iz koalicije “Za budućnost Šavnika” nijesu dozvolili jednom biraču da glasa, tvrdeći da nije iz Šavnika.

Glasanje na biračkom mjestu broj 1. u zgradi Opštine Šavnik nije nastavljeno jer birački odbor nije uspio da se dogovori, prenosi RTNK.

Njihov sastanak je završen, a pri glasanju da se nastavi izborni proces četiri člana su glasala za, a četiri protiv. Odluku o nastavku glasanja očekuju da donese Opštinska izborna komisija (OIK).

Izbori u Šavniku su započeti 23. oktobra, kada su održani i u 14 opština. U svim opštinama su završeni, samo se u Šavniku ponavljaju iz nedjelje u nedjelju.

Oba birališta na kojima se glasanje ponavlja su otvorena.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
04.12.2022-12:44 12:44

Mogu li se promijeniti ti glasački odbrori a ovi te ometaju glasanje cijepanjem listića, zabranom glasanja jer ne poznaju ljude mogi li se do suđenja pohapsiti. Oni sa predumišljajem prave novčanu štetu a takvo djelo se po zakonu kažnjava.

Tara
04.12.2022-15:19 15:19

DF-ovci-antidrzavnici-fanatici..ti isti su se doseli u nas crnogorski grad..