U Radanovićima dosta objekata pod vodom, djecu evakuišu iz škole

U poplavama nastalim jutrošnjim nevremenom na teritoriji opštine Kotor najugroženije je područje Radanovića i Industrijske zone, gdje ima dosta objekata kojima voda opasno prijeti.

foto skalaradio.com

Tamo je u toku evakuacija preko 100 djece iz škole za – strance, a kako su saopštili iz kotorske službe zaštite u pitanju je oko 120 djece.

Prema riječima Maksima Mandića, komandira kotorske Službe zaštite i spašavanja na terenu su jedinice Službe zaštite iz Kotora i Perasta, a u pomoć su pozvani vatrogasci iz Tivta za područje Radanovića, zatim privrednici iz Grblja i kotorski Vodovod sa kompletnom mehanizacijom.

”Voda je potpuno okružila objekat i ulila u objekat, ima jedno pola metra vode. Zajedno sa vatrogascima iz Perasta, Komunalnim policijom i policijom MUP-a radimo na evakuaciji, zasita je haos”- kazao je Mandić iz kotorske službe zaštite.

”Bujica je velika kao rijeka, djeca su preplašena, roditelji su tu, pomažu nam, evakuišemo ih jedno po jedno, nadamo se da će akcija biti 100% uspješna”-kazao je Mandić.

Kako dodaje, u akciju spašavanja djece uključeni su svi – prevoznici, privatna lica, komunalna policija, služba zaštite, policija…

Kako je rekao, ugroženi su Kotor, Prčanj, Stoliv, Rdanovići, Dobrota, a ima i šteta na kućama, koje trenutno nijesu prioritet i o šteti će tek biti riječi nakon nevremena.

 

Komentari

avatar