U procesu reforme javne uprave ostvaren je određeni napredak u ključnim ciljevima, a potrebno je dinamičnije sprovoditi planirane aktivnosti, sa akcentom na dalju optimizaciju broja zaposlenih u javnoj upravi, uspostavljanje sistema upravljanja kvalitetom javnih usluga koje pruža administracija, te unapređenje kapaciteta javne uprave u oblasti upravljanja ljudskim resursima, ocijenjeno je na današnjoj sjednici Savjeta za reformu javne uprave.

Foto: V. Tomović/GOV.ME

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, na sjednici su razmatrana ključna dokumenta za praćenje reformskog procesa u oblasti javne uprave – Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme javne uprave 2016-2020 za 2018. godinu i Izvještaj o sprovođenju Programa upravljanja javnim finansijama 2016-2020 za 2018. godinu.

Savjet je, dodaju, posebnu pažnju usmjerio na nerealizovane i djelimično realizovane aktivnosti iz oba izvještaja, kao i na razloge toga, te je diskutovao o mjerama koje je potrebno preduzeti u cilju njihove uspješne realizacije.

Na sjednici je razmotrena i Informacija o radu Međuresorskog operativnog tima za koordinaciju u implementaciji aktivnosti iz Akcionog plana za sprovođenje Startegije reforme javne uprave za 2018. godinu.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments