Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Protest ispred RTCG: Raonić htio da se obrati, okupljeni mu okrenuli leđa

Kako dodaju, onemogućavanjem sprovođenja ovog osnovnog prava svakog člana društva u Crnoj Gori osobito diskriminacijom radnika u javnom servisu, menadžment ugrožava samu državu i njeno poštovanje

Grupa građana Podgorice održala je danas protest na platou ispred RTCG-a.

Protest se organizuje uz poruke “Ne udaru na državu, Ustav i zakone! Imam pravo da se izražavam na svom jeziku”, “Ostavka Raoniću”…

Generalni direktor RTCG Boris Raonić izašao je ispred zgrade i pokušao da se obrati okupljenima, ali su mu oni okrenuli leđa.

Funkcionerka Liberalne partije Jelena Marković kazala je za Pobjedu da je cilj protesta da se pruži podrška čovjeku kome je pogoršano zdravlje zbog mobinga i pritiska koji trpi na poslu.

-Svaki građanin ove države treba da se usprotivi takvom linču čovjeka zbog svog nacionalnog opredjeljenja, a koji je perfektan u svom poslu. Ne dozvoljavamo da se diskriminiše nijedan pojedinac, bez obzira na vjeru i naciju- kazala je.

Ona je poslala poruku Generalnom direktoru RTCG-a Borisu Raoniću rekavši da joj je jasno da se on priklonio “sviti koja negira sve crnogorsko”.

-Postupanjem prema Žarku Božoviću pokazao je kakav je čovjek. Mi ne želimo da nam se stave žute trake na ruke, potrudićemo se da nas ne stave u položaj koji žele da nas stave- kazala je.

Okupljenima se obratio i Generalni direktor Javnog servisa koji je kazao da su pozvani na razgovor ukoliko to žele.

On ih je pozvao da “njih desetak dođu u njegovu kancelariju da ne razgovaraju na ulici”, na šta su mu pojedini zaposleni odgovorili “Vi iz civilnog sektora da nama govorite da nećete da razgovarate na ulici”…

Građani su na to odgovorili zvižducima i skandiranjem “izdaja” i “ostavka”.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mirko
28.01.2023-16:15 16:15

Odličan govor Jelene Markovica, sve što je rekla za Raonića je istina!

RIR
28.01.2023-16:26 16:26

…vidimo klip -generalni dočekao protestante sa rukama u dzepove ,pa čak htio da vas pozdravi ili da vam kaze kroz pozdravni govor da i on govori cg jezik-
ALI da je” ljepši”onaj blize ekavici a suprotan Ustavu…a mozda nekom Odlukom Savjeta RTCG da promijenimo Ustav /kad moze Zakonom ,sto da nemoze i nekom Odlukom…/PI -drska ološ !

Tara
28.01.2023-17:43 17:43

Citava CG je u haosu.. Otvorite oci Crnogorci-i svi ostali crnogorski gradjani..Pitam vas..Zeliteli fasizam-DF-URE SNP Demokrata i ostalih privezaka..?

Merlin
29.01.2023-06:48 06:48
Reply to  Tara

Jedini fašisti ste vi natovci koji širite mržnju i srbofobiju.

Bot
29.01.2023-07:26 07:26

Ovi protest je meni smješan, bar troje koje drže ove žute transparente rade za službu, kada Raonić poziva predstavnike demonstranata da uđu i pregovaraju, oni odbijaju jer nisu dobili uputstva za taj scenario već oće da na ulici pregovaraju, prava uličarska grupa, dosta sa isceniranim demonstracijama. Demonstrante bi trebalo pohapsiti da se otkriju njihovi pravi motivi, ukoliko su povezani sa nosiocima vlasti prepoznatim kao trgovci kokaina, po skraćenom postupku sve procesuirati.

Bot
29.01.2023-07:30 07:30

Ne želimo strane plaćenike iz DF -a , qli još manje želimo korumpiranu Bemax Kokainsku Milovu vlast. Tužno je što od divne suverenističke ideje dobismo pronacističko komunističke pione.