Policija je tokom pretresa u Podgorici pronašla veću količinu oružja, municije i droge, te zbog toga uhapsila dvije osumnjičene osobe, dok je protiv treće, koja se nalazi u ZIKS-u zbog drugih krivičnih djela, podnijeta krivična prijava.

 

Kako je saopšteno iz Uprave policije, pretresi su vršeni na više lokacija koje koriste bezbjednosno interesantne osobe, a pronađeno je 13 komada oružja, patroni, marihuana, kokain, ekstazi i telefoni.

“Pretresom strana i drugih prostorija koje koristi Lj.Đ. (46) pronađeno je 10 pušaka i pet mobilnih telefona. Pretresom lokacija koje koristi I.J. (49) i Đ.J. (73) policija je pronašla i od I.J. oduzela dva pakovanja skanka težine oko 40 grama, dok je od Đ.J. policija oduzela pištolj CZ M57 kalibra 7,62 i pušku u ilegalnom posjedu”, navode u policiji.

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici, a oduzeti predmeti će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Kako se dodaje, izvršeni su pretresi i prostorija koje koriste L.D. (47) i V.D. (51).

“Nadalje, službenici podgoričke policije su pretresom prostorija koje koristi D.G. (29) pronašli i oduzeli veće i devet manjih pakovanja marihune ukupne težine oko 1,09 kilograma, pakovanje kokaina težine oko 12,7 grama i 205 komada tableta ekstazi. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je droga bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji”, kažu u policiji.

O svemu je obaviješten tužilac u podgoričkom VDT, a D.G. je uhapšen i biće priveden zbog  sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom lokacije koju koristi E.R. (21) policija je pronašla oko kilogram i po marihuane.

“Podsjećamo da je policija u prethodnom periodu pretresom lokacije koju on koristi pronašla četiri automatske puške, automatski pištolj – škorpion i pištolj i E.R. je tada lišen slobode zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivčnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navode u policiji.

E.R. je u Istražnom zatvoru ZIKS-a i policija je podnijela nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv njega zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Osim toga, policija je pretresom stana i drugih prostorija koje koristi Đ.Lj. (47) pronašla lovačku pušku bez serijskog broja u ilegalnom posjedu i 18 patrona za lovačku pušku.

“Đ.Lj. je lišen slobode i biće priveden nadležnom državnom tužiocu zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, zaključuju u Upravi policije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve